KıbrısManşet

Seçim tarihi kararı için komitedeki UBP’li vekil sayısı artırılabilir

 Hukuk ve Siyasi işler Komitesi Başkanı Yasemin Öztürk seçim tarihi konusundaki soruları da yanıtladı.

UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, katıldığı programda gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi.

Hukuk ve Siyasi işler Komitesi Başkanı da olan UBP’li Öztürk, seçim tarihi konusundaki soruları da yanıtladı.

Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nin 3 muhalefetten 3 de hükümetten milletvekiline sahip olduğunu belirten Öztürk, böyle bir durumda komiteye gelen tasarının reddedilmiş sayıldığını ve bundan dolayı bir ad-hoc komite kurulması yönünde Meclis’te Başkanın da talepte bulunduğunu aktardı.  Ad-Hoc komite konusunda Danışma Kurulu’nda da herhangi bir karar alınamadığını belirten Öztürk, ad-hoc komitenin atanması durumunda her partinin temsilcisinin komitede bulunabileceğini dolayısıyla daha demokratik bir ortam olacağını söyledi.

Yeni arayışlar

Şimdi ne olacak? Sorusunu yanıtlayan Öztürk,  yeni arayışlara girildiğini aktararak. Danışma kurulunda herhangi bir karar çıkmaması yönünde Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’ndeki UBP’li üye sayısının artırılması yönünde bir adım atılacağını belirten Öztürk konu ile ilgili şöyle konuştu:

“Hukukçulara soruyoruz en yapacağız diye. Çünkü danışma kurulunda karar üretilemiyor. Böyle devam ederse bizim komitedeki milletvekili sayımızın Meclis’teki sayımıza oranla 3 değil 4 temsilci yönünde olması gerekirdi fakat biz 3 temsilciyi kabul ettik, Danışma Kurulu’ndan karar çıkmaz ise hükümetin üye sayısının 4’e çıkarılması yönünde adımlar atılacak.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu