KıbrısManşetToplum

Şehir Plancıları Odası, Şehir planlama Dairesi ve Karayolları Dairesini göreve davet etti

Şehir Plancıları Odası Girne-Alsancak’taki çemberin mevcut yapısının geometrik standartlara uygun olmadığını, söz konusu çembere yine standartlara uymayan dördüncü bir kol bağlanması ile birlikte kaza risklerinin daha da çok artacağını açıklayarak inşaat süreci devam eden bu çemberin yapımının durdurulmasını talep ederek Şehir planlama Dairesi ve Karayolları Dairesini göreve davet etti.

Şehir Plancıları Odası’nın konu ile ilgili resmi açıklaması:

Girne-Alsancak sınırında yer alan çemberin (dönel kavşağın) mevcut yapısının geometrik standartlara uygun olmadığı yerel yönetimler ve ilgili daireler tarafından çok iyi bilinmektedir.

Kazalara davetiye çıkaran bir yapısı olan çembere yine standartlara uymayan dördüncü bir kol bağlanması ile birlikte kaza risklerinin daha da çok artacağı açık bir şekilde görülmesine rağmen inşaat süreci devam ettirilmektedir.

Alsancak Çemberi ile ilgili Karayolları ve Şehir Planlama Dairesi tarafından önerilerin dikkate alınmadığı bilgisi de tarafımıza iletilmiştir. Dahası Girne Belediyesi ile yapılan istişarelerde çemberin bu hali ile açılmaması gerektiği ilgili belediye tarafından vurgulanmıştır.

Söz konusu çemberin ve çembere bağlanan yeni yolun geometrik standartlarının düzeltilmeden kullanıma açılması ile ilgili inşaatı tamamlayanlar olası kazalardan sorumludur.

Bu kapsamda yapılan yanlıştan bir an önce geri dönülmesi adına Şehir planlama Dairesi ve Karayolları Dairesini göreve davet ederiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu