GenelKıbrısManşet

Şehit Ecvet Yusuf’un kızından ‘Boş mezarları açın’ çağrısı

Şehit Ecvet Yusuf’un kızı Nilgün Ecvet Orhon'dan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a tepki gösterdi.

‘Şehit cenazelerinin askeri törenle mi, sivil törenle mi defnedilmeli’ konusuna ilişkin tartışma devam ediyor. “Biz de isterdik Ecvet Komutan askeri törenle uğurlansın… ama komutanını ve diğer şehitlerini çoklu çukurlara gelişi güzel atarak gömen bir devletin, askerin ve Din-Vakıf kurumunun o sevgi seli törende işi olamazdı” açıklamalarına yer veren Nilgün Ecvet Orhon, “Zor bir karar aldık ama belli ki insanlara cesaret verdik” dedi.

Şehit Ecvet Yusuf’un kızı Nilgün Ecvet Orhon geçen yıl babasının adının yer aldığı ve üzerinde mezar taşının bulunduğu mezarın açılmasıyla birlikte, mezarın içerisinden beton bir kolon ve paslı bir su borusu çıktığını açıklamıştı ve bunun üzerine bugün paylaşımında, “Şehitliklerdeki çoklu mezarları açtırın… boş mezarları açtırın, solinalı mezarları açtırın” çağrısında bulundu.

“Kayıpların defnedilmesinde ailelerin tercihlerini beğenmeyen sayın Ersin Tatar’a…
Devlet, Asker ve Din adamı istemediysek babamızı defnederken işte bu yüzdendir…
Devlet-Asker-Vakıflar üçlüsü bize babamız yerine bu solinayı layık gördüğü içindir…
Biz de isterdik Ecvet Komutan askeri törenle uğurlansın… ama komutanını ve diğer şehitlerini çoklu çukurlara gelişi güzel atarak gömen bir devletin, askerin ve Din-Vakıf kurumunun o sevgi seli törende işi olamazdı…
Zor bir karardı ama aldık, ve belli ki cesaret verdik insanlara… olabileceğini gösterdik…
Lütfen insanların tercihlerine, hele ki böyle bir konudaki tercihlerine saygı gösterin…
sn. Tatar, insanların yıllarca mezarsız kalan sevdiklerini nasıl gömecekleriyle uğraşmak yerine lütfen şehitliklerdeki çoklu mezarları açtırın… boş mezarları açtırın, solinalı mezarları açtırın…
Ya da artık bu konuda konuşmayın….
Kayıplar komitesinden en azından babamın dosyasını istetip bir inceleyin isterseniz… onun o çukura nasıl gelişigüzel atıldığını, mezar arkadaşlarından birinin nasıl ikiye bölünüp yarısının babamın adını taşıyan solinalı mezara atıldığını görün kendi gözlerinizle ve bırakın insanlar sevdiklerini istedikleri gibi gömsünler… buna olsun karışmayın… Nilgün Ecvet Orhon”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu