EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

“Sektör belirsizliğe sürükleniyor!”

CTP heyeti, Güzelyurt’ta üreticiler ve ihracatçılarla bir araya geldi

CTP heyeti, Güzelyurt’ta üreticiler ve ihracatçılarla bir araya geldi:

GULAMKADİR: GÜZELYURT’UN CAN DAMARINA BİZ SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURADAYIZ
CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, Güzelyurt’un can damarının narenciye olduğunu söyledi ve hükümeti başta üreticiler olmak üzere tüm paydaşlara sahip çıkmaya davet etti. Kontraktöründen ihracatçısına, üreticisinden kamyoncusuna ve fabrikada çalışan işçilere kadar herkese sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Gulamkadir, “Biz buradayız” dedi.

ERHÜRMAN: SÜRECİN EN AZ HASARLA ATLATILMASINI İSTİYORUZ
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Tarım Bakanı’na konuyu çözmek için süre tanıdıklarını ancak hükümetin hayata geçirmek istediği formülün sürdürülebilir olmadığını belirtti. Üretici ve ihracatçıların sıkıntılı olduğunu ifade eden Erhürman, her dönem aynı tartışmaların yaşanmasının üreticiyi yorduğunu söyledi.

AKANSOY: SİZİNLE BİRLİKTE HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERMEYE HAZIRIZ
CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy da, üreticilerle birlikte her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduklarını ve sorunları çözmek için kararlı olduklarını ortaya koydu.

“ARTAN MALİYETLER KARŞISINDA TEŞVİK PRİMİ YETERSİZ KALIYOR”
Toplantıda söz alan Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçıları Birliği ve Akdeniz İhracatçılar Birliği temsilcileri, mandoranın şu an ihracatında sorun yaşanan bir ürün olduğunu dile getirdi. Mandora mandalinanın ara dönem ve depolanması zor bir ürün olduğunu kaydeden ihracatçılar, hasat süresinin kısa olduğunu belirtti.

“SEKTÖRÜN İÇİNDE BULUNDUĞU BELİRSİZLİK SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL”
CTP heyeti ile bir araya gelen narenciye üreticileri ise, mandoranın hasadında gecikme yaşandığını, devletin önlem almakta geciktiğini ve belirsizliklerin yaşandığını söyledi. Kesim ekipleri sorununun önemli bir sorun olduğunu altını çizen narenciye üreticileri, diğer taraftan Cypfruvex’in denge unsuru olmak ve üreticinin ürünün alınması ve işlenmesinde yeterli kapasiteye sahip olmadığını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu