KıbrısManşet

Selkan: Hayatında bir kerecik olsun vekili olduğu milletin hayrına davransaydı!

Covid-19 virüsüne yakalanıp tedavi gören Erdoğan Selkan, sosyal medyada yaşanan milletvekili Bertan Zaroğlu'nun Türkiye'ye sevk edilmesi süreciyle ilgili yaşanan tartışmaları yorumladı.

GIYNIK SOSYAL MEDYA

Ercan Havalimanı yeni terminal binası inşaatında inşaat mühendisi olarak çalışan ve covid-19 virüsüne yakalanıp tedavi gören Erdoğan Selkan, sosyal medyada yaşanan milletvekili Bertan Zaroğlu’nun Türkiye’ye sevk edilmesi süreciyle ilgili yaşanan tartışmaları yorumladı.

“Ben kendim 16 gün karantina ve tedavi gördüm. Annem babam 14 gün karantinada kaldı. Çalışma arkadaşlarım karantinada kaldı, tedavi gördü. Uzaktan da olsa tanıdıklar da var karantinaya giren” diyen Erdoğan Selkan, “Bu süreçte klimasız odada kalan da oldu, televizyonsuz odada kalan da oldu, sonradan eklenen tuvalet – lavabo birbirine sıfırdır diye tuvaletini rahat yapamadan haftayı çıkaran da oldu, bu havada bir şişe suyu soğutacak dolap bulamayan da oldu,  yıkanmayı geçtim yüzüne çarpacak su bulamayan oldu, hiç pozitif çıkmadan 14 gün boyunca gün ışığı görmeyen odada kalan da oldu hatta gelen yemekten kabız olan da oldu” diyerek karantina sürecinde yaşadıklarını dile getirdi.

“ŞIMARIK ÇOCUK GİBİ”

“Bu sorunları yaşayanların çoğu da Türkiye’den gelme emekçilerdi, hiçbiri çıkıp da ‘ırkçılık yaparlar bana’ demedi. Olmayan oda için, ekipman için çıkıp da bu belanın içinde canını dişine takan o kıyafetlerin içinde kiloyla ter döken sağlık emekçilerini yaftalamaya çalışmadı” diyen Selkan, “Bertan bey şımarık çocuk gibi ‘bana bunu layık görürler’ diye ağlayıp kitlesini kışkırtmaktansa hem kendisi hem yanındaki hasta için hayati risk olan aynı odada kalma işinden yaygara koparsaydı. Kapasitenin dolup taştığını gündeme taşısaydı” diyerek “en azından hayatında bir kerecik olsun ‘vekili’ olduğu milletin hayrına bir iş yapmış olurdu” şeklinde eleştiride bulundu.

“ODALAR ÜÇERLENMEYE BAŞLAYACAK”

“Günde 30’ar vaka çıkmaya devam etmesi ve tedbir alınmaması halinde birkaç gün sonra odalar üçerlenmeye başlayacak” öngörüsünde bulunan Selkan, “Ben geçen hafta negatife dönüp taburcu olmama rağmen bakanlığın uyguladığı protokol gereği hala evde izolasyon kurallarına uyuyorum, anne babamla oturup bir yemek bile yiyemiyorum. Bir odada 3 pozitif hastanın yatmasının ne demek olduğunu siz hesap edin” şeklinde uyarıda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu