KıbrısManşet

“Sendika neden mevzuatsız, genelgesiz ‘Rotasyon’ kararına ses çıkarmadı?”

Amcaoğlu, bazı sendikaların kamu çalışanlarını provoke ederek, pandemi döneminde yerine getirilemeyen işler yapılması gerekirken 'Rotasyon' sistemine gidilmesini talep ettiğini söyledi.

GIYNIK GAZETESİ – Meyil Avcan

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, katıldığı bir televizyon programında bazı sendikaların kamu çalışanlarını provoke ederek, pandemi döneminde yerine getirilemeyen işler yapılması gerekirken ‘Rotasyon’ sistemine gidilmesini talep ettiğini söyledi.

Kendisinin sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığını ve kamu personelinin Anayasal hakkı olan maaş ödeneğini harfiyen yerine getirdiğini ifade eden Amcaoğlu, tüm iyi niyetli kamu çalışanlarını vicdanının sesine kulak vermeye davet etti.

Amcaoğlu, sendikaların normal zamanda en ufak bir şeyde yaşanılanları mahkemeye taşıdığını ancak ne mevzuatı ne de genelgesi olmayan bir ‘Rotasyon’ kararına sessiz kaldığını vurgulayarak, pandemi döneminde siyaset yapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan, 13. maaş ödemeleri konusundan da söz eden Amcaoğlu, 13. maaşların ödeneceğini kaydetti ve bayramlık ödeneğinin yatırıldığını, bu ayın sonu itibari ile tüm ödemelerle birlikte 659 Milyon 500 Bin TL’lik bir ödeme yapılacağını, kazanılmış haklar neyse Maliye Bakanlığı’nın ödemleri gerçekleştireceğini, reel sektörü göz ardı etmeden 13. Maaşların ödeneceğini belirtti.

Amcaoğlu’nun ‘Rotasyon’ sistemiyle ilgili yapmış olduğu açıklaması şöyle:

“SENDİKA NEDEN MEVZUATI OLMAYAN, GENELGESİZ ROTASYONA GİDİLMESİNE SES ÇIKARMADI?”

“Kalkınmak çalışmakla mümkündür. Kalkınmayı hedefliyorsanız ki insanoğlu her gün bir adım daha ileri gitmeye çalışmakta değil midir? Ben de Maliye Bakanlığı olarak üzerine düşeni yapacağını söylemiyor muyum? Ama elbette Maliye Bakanlığı çalışanlarının tümü olmak kaydıyla elinden gelen gayreti sarf ederken, hemen yanı başındaki başka bir diarede sırf oradaki sarı sendikanın istediği ve talep ettiği için birileri ‘Rotasyon’ adı altında genelgesiz olmadan bir uygulama başlatıyorsa, birileri gidip en ufak bir şekilde mahkemeye dayıyorsa o sendika neden mevzuatı oluşmadan, genelge hazırlanmadan rotasyona gidilmesine ses çıkarmadı ve buna önderlik yaptı? Halk bunun kararını verecektir. Bu bir tarihtir. Bu pandemi süreci kendi içinde yaşananları ve yaşatılanları herkese bir şekilde yazacaktır çünkü biz çalışanın ücretini ödemek durumundayız, çalışmayanın değil.”

“SİYASET UĞRUNA SİZLERİ PROVOKE EDEN SENDİKAYA KULAK ASMAYIN”

“Çalışanın anaysal hakkı olan maaş ödeneğini harfiyen yerine getirmek durumundayız. Angarya çalışmanın önüne geçmek veya angarya çalıştırılmanın ortadan kaldırılmasına gerçekten katkı sağlamaktır yoksa ben de maliye bakanıyım herhangi bir gailemde canımın çektiği gibi adeta ‘babamın çiftliği’ gibi “Bugün siz gelin, yarın siz çalışmayın” deme gibi bir lüksümüzün olmadığını belirtmek isterim. Sağlık başta olmak üzere hükümet içerisindeki tüm bakanlıkta yer alan iyi niyetli kamu çalışanları emek sarf ederken, lütfen siyaset uğruna sizleri bir şekilde provoke eden sendikaya kulak asmayın. Ülkenin bu zamanda buna ihtiyacı yoktur. Siz normal mesai sürecinde bile yapılması gerekenleri bile pandemi nedeniyle yapamazken, bir gün gelip bir gün gelmeyerek bunu nasıl yürütebileceksiniz? Lütfen herkes elini vicdanına koyup, bunu bir düşünsün. Lütfen herkes hakkaniyetli olup bazı şeyleri açıkca ifade etsin ki burada olan yanlışları yeniden tartışmak durumunda kalmayalım.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu