KıbrısManşetToplum

Reynar: “Yobazlar teşkilatı için hukuka giriş”

Kıdemli eski Yargıç Tacan Reynar, son dönemde yaşanan gerici söylemlere işaret ederek, devletin hukuki olarak görevlerini hatırlattı

Kıdemli eski Yargıç Tacan Reynar, son dönemde yaşanan gerici söylemlere işaret ederek, devletin hukuki olarak görevlerini hatırlattı.

Sosyal medya hesabından “Yobazlar Teşkilatı İçin Hukuka Giriş” başlıklı bir açıklama yapan Reynar, yasada bir hak yazması durumunda, devletin o hakkın gereklerini uygulamak, uygulanmasına saygı göstermek ve o hakkı korumakla görevli olduğunu hatırlattı.

Reynar, “Bu hakkı koruma görevi/ödevi onu devlet eliyle ihlal etmemeyi de gerektirir. Eğer yasaya aykırılığı savunacaksanız, -ki bu da sizi özellikle bir fiili (tecavüzü) meşru kılmaya, cinsiyetler arasında eşitsizliği savunmaya, Ceza Yasası’nda cinsel yönelime yönelik her türlü ayrımcı ifadeyi kullanmanın “nefret suçu” oluşturduğu hükmünü hiçe saymaya itecek kadar körleştiriyorsa- yasada nefret suçu içeren ifadeleri her mikrofonu ağzınıza dayadığınızda dile getiriyor, kravat takıp takım elbise giyince ezik erilliğinizi gizleyebileceğinizi sanacak kadar çağdaş dünya dışına çıkarıyor, sizin örümcek kafalarınızdan olmayanları (şükür) aklınızca ötekileştirmeye ve dışlamaya çalışıyor, nefret suçu oluşturan ifadelerinizin hukuken ifade özgürlüğü kapsamında olmadığını bilmeyecek kadar da sizi cehaletin karanlığına itiyorsa, ağzınızı açtığınızda arada bir oksijen için de kullanın” dedi.

Reynar, “Çünkü çağdaş hukuku anlamak için beynin çalışması gerek. Onun için de oksijen. Hukuku uçkurunuzdan çıkarın, sizi gidi Yobazlar Teşkilatı” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu