KıbrısManşetSiyaset

Sennaroğlu: Uzlaşı olacağına dair bir beklentim yok

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, "Meclis Başkanı olarak bir tıkanıklık görüyorum. Muhalefet Ağustos 2021’de ısrarlı hükümet ise Nisan 2022’de ısrarlı bunun orta yolu nasıl bulunur? Bir taraf Ağustos diğeri Eylül dese ortasını bulup anlaşılabilir ama burada yaklaşık bir durum söz konusu değil" diyerek uzlaşı olacağına dair bir beklentisi olmadığını vurguladı


Ara seçim – erken seçim tartışmaları bitmek bilmiyor. Muhalefet partileri, 2021 Ağustos tarihinde erken seçim talep ederken, hükümet ise erken seçimi Nisan 2022’de gerçekleştirmek istiyor. Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dış ilişkiler Komitesi’nde hükümet ve muhalefetin eşit oranda oy hakkına sahip olması nedeniyle çıkmaza girildi. Muhalefetin iddiasına göre hükümet, AD-HOC komite kurarak çoğunluklu oy hakkına sahip olmak ve erken seçim tarihini istediği zamanda belirlemeyi planlıyor. Konuyla ilgili BRT’de katıldığı 14. Saat programında değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu ise, TDP, DP ve YDP’den farklı olarak HP’nin Meclis’te grubu olmasına karşın sadece bir temsiliyet hakkı verilecek olmasına ilişkin, “Dün hukukçularla görüştük. Bunun, hukuka uygun olduğu görüşünü verdiler. Yarınki toplantıdan önce yine soracağım” ifadelerini kullandı.

“UZLAŞI BEKLENTİM YOK”

“Polemik yaratmak ve polemiğe girmek taraftarı değilim. Herkesin fikrine saygı duymak gerek ancak UBP’nin Meclis Başkanlığı’na yapmış olduğu danışma kurulu toplantısı önerisini kayda aldım ve toplantı için çağrı yaptım” diyen Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, “Meclis Başkanı olarak bir tıkanıklık görüyorum. Muhalefet Ağustos 2021’de ısrarlı hükümet ise Nisan 2022’de ısrarlı bunun orta yolu nasıl bulunur? Bir taraf Ağustos diğeri Eylül dese ortasını bulup anlaşılabilir ama burada yaklaşık bir durum söz konusu değil” diyerek uzlaşı olacağına dair bir beklentisi olmadığını vurguladı.

“KOMİTEDE NEDEN EŞİTLİK VAR?”

Muhalefetin ısrarlı bir tavır içerisinde olduğunu vurgulayan Sennaroğlu, “erken seçim tarihinin Mevcut Hukuki ve Siyasi İşler Komitesi’nde görüşülmesi demek bu işin çıkmaza girmesi demektir. Orada sayı 3’e 3’tür. Burayı tam olarak anlamış değilim komiteler oluşurken sayı neden 3’e 3 oldu? Burada tıkanıklık yaşanmayacak olsa Genel Kurul iradenin temsil edildiği yerdir ve bir sıkıntı yoktur” derken, Hükümet’in 27 milletvekili ile Nisan 2022’ye işaret ettiğini, muhalefetin ise  21 milletvekili ile Ağustos 2021’de direttiğini savundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu