KıbrısManşetSağlık

Serbest Çalışan Hekimler göreve hazır

Ülkeyi yeniden kapanma noktasına getiren koronavirüs salgınında Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından seferberlik çağrısı yapılması durumunda özelde çalışan 800 hekimin de göreve hazır olduğunu vurguladı

Ülkeyi yeniden kapanma noktasına getiren koronavirüs salgınında Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından seferberlik çağrısı yapılması durumunda özelde çalışan 800 hekimin de göreve hazır olduğunu vurguladı.

Ülkemizde koronavirüs vakalarının giderek artması sağlık sistemimiz ve hekim kapasitemizin yeterli olup olmadığı endişelerinde beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, şu anda kamuda 400 hekimin görev aldığını bunun yanında 800 hekimin ise serbest çalıştığını belirterek 1200 hekimle bu sürecin rahatça yönetilebileceğini ifade etti.

Sağlık Bakanı’nın daha öncede bu tip bir çağrı yaptığını hatırlatan Gardiyanoğlu, yeniden bir çağrı yapılması durumunda göreve hazır olduklarının altını çizdi ancak Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu çağrı sonrası serbest çalışan hekimlere herhangi bir dönüş yapılmadığını şu sözlerle ifade etti: “Sağlık Bakanı bu şekilde bir çağrıyı daha önce de yapmıştı ve biz bu çağrı üzerine Serbest Çalışan Hekimler Birliği olarak bir toplantı gerçekleştirmiştik. Kendisine Serbest çalışan hekimler olarak hazır olduğumuzu ifade etmiştik. Toplantıda bizlere Çarşamba günü durumun netleşeceğini ve dönüş yapacaklarını bildirdiler. Üzerinden nice Çarşambalar geçti, ben kendisine ulaşmaya çalıştım ancak herhangi bir olumlu geri dönüş aylar öncesinde bile olmadı.”

KAMUDA 400 ÖZELDE 800 HEKİM

Sağlık Bakanlığı’nın çağrısında samimi olması durumunda hekimlerin hiçbir karşılık beklemeden seferberliğe hazır olduklarını kaydeden Gardiyanoğlu, emekli hekimlerin ve sağlık personelinin risk grubunda olduğunu hatırlatarak, ‘emeklilere sıra gelmeden biz göreve hazırız’ dedi. Gardiyanoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kamuda 400 civarı özel de ise 800 civarı çalışan hekim var. Eğer böyle bir seferberlik ilan edecekse ve bunun organizasyonunu yapmışsa biz göreve hazırız. Seferberlik durumunda emekliler risk grubunda olduğu için emeklilerden önce serbest çalışan hekimler görevlendirilmelidir.  Serbest Çalışan Hekimlerimizde de risk grubu içerisinde bulunan arkadaşlarımız var. Onların dışında kalan tüm serbest hekimler hiçbir karşılık beklemeden halkın sağlığı için göreve hazırız.”

Hiçbir şart olmadan göreve hazır olduklarını kaydeden Gardiyanoğlu, “Yeter ki Sağlık Bakan bu çağrıda samimi olsun yeter ki organizasyonunu yapmış olsun” dedi ve Pandemi Hastanesi’nin hekim kadrosu olmadığı için tam teşekküllü çalışamadığının da altını çizdi.

Diğer yandan ihtiyaç duyulması halinde tıp son sınıf öğrencilerinden de destek alınabileceğine yönelik yapılan açıklamaları da eleştiren Gardiyanoğlu, kamuda çalışan 400 hekimin yalnızca yüzde onun pandemide görev aldığının altını çizerek, “Pandemi sürecini bir yıla yakın bir süredir sadece kamuda çalışan 20-30 hekim yürütmektedir. Şu an da kamuda çalışan 400 hekim var. Bunların kaçı pandemi sürecinde görev aldı? Kaç tanesi özeldeki kliniklerinde hasta baktı? O yüzden tıp fakültesi öğrencilerine kadar gitmek insanların duyguları ile oynamaktır. Şu an elimizde 400 kadrolu hekimimiz var. Yüzde onu pandemi sürecinin başından beri görev almış ve gerçekten kahramanca mücadele etmiştir. Çok büyük kısmı pandeminin kapısının içeri bile girmemiştir. Öncelik kamuda çalışan 400 hekim ve ardından Serbest çalışan hekimler olarak biz olmalıyız. Tabipler Birliği’ne kayıtlı 1200 hekimle bu süreci yönetemeyeceğim der ve Tıp son sınıf öğrencilerine de göreve çağırırsanız herhalde insanlar size güler” dedi ve ihtiyaç olması halinde göreve hazır olduklarını yineledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu