KıbrısManşetVideo Galeri

Serdar Denktaş, kararını değiştirdi ’11 Ekim’de ben de adayım’ dedi!

Demokrat Parti Milletvekili Serdar Denktaş, düzenlediği basın toplantısında 11 Ekim’de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olacağını açıkladı

Demokrat Parti Milletvekili Serdar Denktaş, düzenlediği basın toplantısında 11 Ekim’de gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olacağını açıkladı.

Golden Tulip Otel’de basın toplantısı düzenleyen Denktaş, eşi Müge Denktaş ile kameralar karşısına geçti.

Ocak ayında Cumhurbaşkanlığı’na aday olmayacağını açıkladığını anımsatan Denktaş, bu süreçte seçimlere aday olduğunu açıklayan isimleri izlediğini belirterek, “Bugün itibariyle önümde duran tablo; KKTC’de siyaset üretemeyen, yaratıcı fikirlere açık olmayan, mevcut sağ ve sol statükoyu korumak için hareket eden, gelecekle ilgili hiçbir gaile taşımayanlardan oluşuyor” dedi.

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, Milletvekili seçimlerinden çok daha farklı sonuçlar doğurduğunu ifade eden Denktaş, “KKTC seçmeni bilinçlidir. KKTC seçmeni, genel seçimlerde partisine sahip çıkar ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, siyasi çıkarların bireysel değil, toplumsal olduğunun bilincindedir” şeklinde konuştu.

Aday olmayacağına yönelik açıklamasının ardından siyasi ortamın değiştiğini belirten Denktaş, “Ben kurucu cumhurbaşkanının oğluyum. İnandığım doğrular için babamla da ters düşsem de siyasi mirasını zedelemem mümkün değildir. KKTC halkına liderlik yapacak adayları görmek istedim. Bütünlüklü federal çözüm dışında seçenek görmeyen adaylara alternatif bir duruşa ihtiyaç vardır. Mevcut sağ- sol statükoyu koruma dışında hedefi olmayan, klişeleşen kısır alan aktörlerinin parti çıkarına hareket ettiğini görmekteyim. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde siyasi çıkarların bireysel değil toplumsal olduğunu seçmen iyi bilir. Değişen ortamı değerlendirerek açıklıyorum ki 11 Ekim 2020’de aday olacağım” dedi.

Denktaş, yeni hükümet senaryolarının sorulması üzerine “Bana sorulduğunda (yeni hükümete) oyumun olumlu olduğunu söylemiştim” dedi

Cumhurbaşkanlığı adaylığının hükümet kurma bozma konuları ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyleyen Denktaş Cumhurbakanlığı’nın “parti adaylığı yeri olmadığını” ifade etti.

Değişik partilerin tabanlarından kendisine ‘çatı aday’ teklifleri geldiğini ifade eden Denktaş, “Kendim kime oy verebileceğime halkımız gibi ben de karar veremediğim için, seçim sonrasında da ‘keşke olsaydım’ gibi düşünceler içerisinde olmamak için aday oldum” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu