GenelKıbrısManşet

Serdaroğlu: Hademelerin davasında ara emri kalktı, davayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacağız

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, yeni personel alımına karşı açılan davada mahkemenin işveren ve işçi arasında ilişki kuramadığını ve ara emri kararını kaldırdığını ifade etti. Serdaroğlu, konuya İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacaklarını söyledi.

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, bir programa katılarak, hademelerin grevine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kamu-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hükümetin hademelerin sendikalaşmasını hazmedemediğini ifade ederek, “Kaos yaratarak aileleri ayağa kaldırdılar” açıklamasında bulundu.

Serdaroğlu, ödenmeyen hademeler için grev başlattıklarını hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin olaya müdahale edip, hademelerin sorunlarını çözmesi gerekiyordu” açıklamasında bulundu. Serdaroğlu, mahkemenin kararına saygı duyduklarını belirterek, hademelerin okulda çalışmaya devam ettiğini ve konuyu İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacaklarını vurguladı.

Serdaroğlu, Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını söyleyerek, “Bakanlığın okulda denetim yapması için başvuru yaptık ancak bakanlık devlet okullarına müdahale edemediklerini, grevin özel okullarda yaşanması halinde müdahale edebileceklerini açıkladılar” dedi.

“Hak ve hukuk istiyoruz” diyen Serdaroğlu, mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Serdaroğlu yaptığı açıklamada, okullarda hademe olarak görev yapan Kamu-İş üyeleri için toplu iş sözleşmesinin yasal hak olduğunu söyledi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu