FutbolKıbrısManşetSpor

Sertoğlu: Biz hazırız

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu dış ilişkilerle ilgili basın toplantısı düzenledi. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun açıklamaları şöyle

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu dış ilişkilerle ilgili basın toplantısı düzenledi. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun açıklamaları şöyle;

“Asya Futbol Federasyonu ile ilgili KKTC Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile birlikte 2.5 yıldır çok ciddi görüşmeler yapıyoruz. Ancak TBMM Başkanı Numan Kurtuluş’un Bahreyn ziyareti sırasında Asya Futbol Federasyonu’na yönelik girişimleri ile ilgili açıklaması bazı şeyleri etkiledi. Numan Kurtuluş’un bahsettiği gibi başvuru yapmadık. Ama neyin nasıl olacağı konusunda çok ciddi hazırlık yaptık. KOP başkanı 10 yıldır, bahsettiği FIFA’da imzaladıkları anlaşmayı kendi genel kurullarında geçirmediler. Biz o dönem üç günde genel kurulumuzdan 42 oyun hepsini alarak geçirdik. Geçmeyen bir karar yürürlükte olmaz. Bizim derdimiz siyasetten arındırılmış bir şekilde spor aktivitesi yapmaktır. Başka bir derdimiz yoktur. Olamaz da.”

“Türkiye ve Güney Kıbrıs zaman zaman birçok branşta spor aktiviteleri yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Balkan Salon Atletizm Şampiyonası vardı Rumlar gitti orada yarıştı. Mayıs’ta da güneyde U17 futbol şampiyonası var ve Türkiye de buraya büyük ihtimalle katılacak. Buna karşı çıkılmaması gerekir. Olması gereken bu zaten. Bizim derdimiz yani hepimizin derdi, herkes siyasetten arındırılmış bir şekilde sporunu yapıyorsa biz neden yapamayalım. Biz buna karşı çıkarsak kendi kendimizle çelişir duruma düşeriz.”

“Dün sabah itibarıyla FIFA’ya bir yazı yazdık. 10 yıl önce imzalanan ve hayata geçmeyen bu metinle ilgili güneydeki dostlarımız hazır olduğunu açıkladı. 10 yıl önce FIFA salonunda ne söylediysem sözlü ve yazılı ne taahhüt ettiysem ben aynı yerdeyim. Yalnız bir şartım var. O gün tutanaklara ne yazıldıysa o tutanakların bize ve karşı tarafa verilmesi ve açıklanmasını istiyorum. Ama bir 10 sene daha bekleyemeyiz. FIFA bir takvimlendirme yapsın, biz hazırız.”

“Hem Asya Futbol Federasyonu hem de FIFA ile ilgili her iki olayda da amacımız da hedeflerimiz de tek ve sadece siyasetten arındırılmış bir şekilde gençlerin spor yapması ve futbol oynamasıdır. Bu olayın yeniden gündeme gelmesi beni yeniden heyecanlandırdı. Bir tarafta olmazsa diğer tarafta olacak. Ben buna inanıyorum. Avrupa Adalet divanınin bir kararı var. Avrupa Süper Ligi konusunda FIFA kulüplere karışamaz dedi. Bu da bizim icin çok önemli bir karardır ve emsaldir. Çünkü artık Türkiye’den takımlar buraya gelip milli takımımızla veya takımlarımızla maç yapabilecek ve FIFA ceza veremeyecek.”

“DAÜ’den konuyla ilgili bir profesör ve daha birçok ile bu konularda toplantılar yaptık.  Ne yapılabileceği konusunda fikir alışverişlerinde  bulunduk. Biz bu geniş yönetim kurulunu lig maçlarını organize etmek için kurmadık. Her şeye rağmen tüm olumsuzluklara rağmen dışa açılım konusunda çalışmaya devam edeceğiz”

“Türkiye Futbol Federasyonu’ndan süreçle ilgili hiçbir beklentim yok. Geçtiğimiz yıl UEFA Başkanı Güney Kıbrıs’a geldi ve Grassroots diye bir etkinlikte eski futbolcularla adadaki öğrencilerle farkındalık etkinliği yapıldı. Ben de UEFA başkanına yazı yazdım. Sayın başkan güneydekiler çocuk da kuzeydekiler nedir dedim. Bu konuyu TFF’ye de dağıtım yaptım. UEFA bize on gün içerisinde cevap yazdı. Ama TFF bu konuda gıkını çıkartmadı. TFF ve bu yönetimden hiçbir beklentim yoktur. Onlara yazı yazmamıza rağmen ölü taklidi yapıyorlar” dedi.

“KOP dedi ki hazırım, ben de her zaman hazırım. Siyaseti yapan hep onlardı, ben hiç siyaset yapmadım. Zürih’ten sonra cayan onlardır. Ben hiç caydım mı? Onların da siyasetten arınmasını beklerim. Bizim, toplumun ağrına giden, onların (Kıbrıs Cumhuriyeti) sportif faaliyet yapması değil. Bizim yapamamamız ve onları seyretmemiz ağrımıza gider. Biz artık tribünlerde seyirci olmaktan bıktık.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu