ManşetSpor

Seviye bu, yorum sizin!

GIYNIK SPOR olarak dün basketbol ile ilgili yapmış olduğumuz bir haber sosyal medyada gündeme oturdu

GIYNIK SPOR – OKAN KARADEMİR

GIYNIK SPOR olarak dün basketbol ile ilgili yapmış olduğumuz bir haber sosyal medyada gündeme oturdu. Haberimizin ardından sosyal medyada konuyla ilgili esprili ve mizahi yorumlar yapılmaya başlanınca Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, bundan rahatsızlık duyarak spor yazarlarına yönelik kendisine ait sosyal medya hesabı Facebook’ta çok çirkin bir paylaşımda bulundu. Sonrasında da gelen tepkiler üzerine bu paylaşımı sayfasından kaldırdı.

SAYGINLIK VE ONURUMUZ ADINA

Bu olay üzerine de haklı olarak, gerek kurumumuz GIYNIK GAZETESİ’nin gerekse de KIBRIS TÜRK SPOR YAZARLARI DERNEĞİ ve ülkemizdeki tüm SPOR YAZARLARININ saygınlığı ve onuru adına bu kapağı hazırlama gereği gereği duyduk.

ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREV

Ülkemizin en çok sevilen, değer gören, büyük ve önemli federasyonlarından biri olan basketbolu yönetme adına yeni başkan olan Orhun Mevlit’in bu terbiyesiz paylaşımı ve üzerine yapılan yorumları görseller olarak kapağımızda göreceğiniz için eleştiri yapmak yerine sadece bazı sorular sormak istiyoruz ve yorumu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz;

*  Basketbolu yöneten biri, spor yazarlarına yönelik böyle çirkin sözler kullanmayı kendisine yakıştırıyor mudur?

*  Basketbol gibi elit, kültürlü ve saygın kitlenin yer aldığı bir spor branşını yöneten birinin bu söylemi, bu camiada gelişen çocuklar, gençler ve de büyükler üzerinde nasıl bir etki yaratır?

*  Bir federasyon başkanı böyle söylemlerle özellikle de çocuklara ve gençlere nasıl örnek olacak?

*  Basketbol konusunda yapılan iyi işlerle ilgili haberler olduğunda paylaşılıp, desteklenip, teşekkür edilirken eleştirel bir haber karşısında böyle bir tepki vermek ne kadar doğrudur?

*  Bu terbiyesiz sözler nedeniyle, başta şahsım, kurumum ve spor yazarları adına bir özür dileyecek mi?

*  Haberde herhangi bir hakaret ya da küçük düşürücü bir ibare olmamasıyla birlikte eleştirdiğimiz ve yapılan hatanın kendileri tarafından da bir hata olarak kabul edilmesine rağmen böyle çirkin bir söylemde bulunulması sağlık açısından da sorgulanması gerekmez mi?

KTSYD BAŞKANINA TEŞEKKÜRLER…

Orhun Mevlit’in yayınlayıp ve 1 saat içinde kaldırdığı bu paylaşıma ilk tepki verenlerden olan, spor yazarlığının onurunu ve saygınlığını savunan KTYSD Başkanı sayın Burhan Gürkan’a GIYNIK SPOR olarak teşekkür ederiz…

AHBAP ÇAVUŞ DEĞİLSEN, VUR

Paylaşımla ilgili bazı spor yazarları da meslek adına genel saygı yerine kişisel ilişkilerini ortaya koydu. Paylaşımın tüm spor yazarlarını kapsaması onları rahatsız ettiğinden kendilerini ayırmasını istediler.
Yani başkanın bu terbiyesiz lafının bir spor yazarına karşı söylenebileceğini ancak isim vererek kime söylediğini bildirmesinin normal olduğunu savundu….

HABERDEKİ ELEŞTİRİYİ KABUL

Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, haberimizde geçen konuyla ilgili hata yaptıklarını kabul etmesine rağmen haberimizin doğruluğu karşısında nefsine yenik düşerek böyle bir söylemde bulundu…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu