DünyaEkonomiGenelManşetToplum

Siam Commercial Bank metaverse evrenine adım atan 3. banka oldu

Siam Commercial Bank'ın teknoloji kolu SCB 10X, blokzincir tabanlı bir sanal dünya platformu olan Sandbox'ta bir “genel merkez” açarak JPMorgan ve HSBC'nin ardından metaverse evrenine adım atan 3. Banka oldu.

Siam Commercial Bank’ın teknoloji kolu SCB 10X, blokzincir tabanlı bir sanal dünya platformu olan Sandbox’ta bir “genel merkez” açarak JPMorgan ve HSBC’nin ardından metaverse evrenine adım atan 3. banka oldu.

JPMorgan, metaverse tarafından sunulan fırsatlarla ilgili bir makalenin yayınlanmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde blokzincir tabanlı Decentraland’da “Onyx” salonunu Şubat ayında açmıştı.

Benzer şekilde, SCB, geleceğin sanal ekonomisindeki yaratıcı olasılıkları vurgulamak için sanal bir zirveye ve çalıştaya ev sahipliği yaparak konuyla ilgili ilk lansmanını gerçekleştirecek.

SCB 10X’in baş girişim ve yatırım sorumlusu Mukaya Panich açıklamasında “Metaverse’in önemli bir rol oynayacağına, dijital bir dünyada sonsuz yaratımları mümkün kılacağına ve geleceğin ekonomisi için yeni sınırlar şekillendireceğine inanıyoruz.” dedi.

“SCB 10X, küresel ortaklarımızla birlikte metaverse ekosisteminin güçlü bir temelini oluşturmada anlamlı bir rol oynamanın yanı sıra işbirliği, geliştirme ve fikir alışverişine ilham vererek Tayland’da ve bölgesel olarak metaverse topluluğunu büyütmeyi amaçlıyor.”

SCB, Sandbox’ta bir genel merkez geliştiren küresel ilk bankacılık grubu kuruluşu olacak. Sanal alan, bu yılın dördüncü çeyreğine kadar halka açık ziyaretler için hazır olacak.

SCB 10X’in sanal genel merkezi, iş ortaklarının faaliyetler ve projeler üzerinde işbirliği yapması için bir alan ve yerel sanatçıları NFT pazar yeri ve galeri aracılığıyla desteklemek için bir merkez de dahil olmak üzere üç bölgeden oluşacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu