DünyaKıbrısManşet

Siber, “Prens Charles’i KKTC’ye davet ettik mi?”

Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Galler Prensi Charles’a ilişkin bir açıklama yapan Meclis eski Başkanı Siber, “Prens Charles’i KKTC’ye davet ettik mi?” diye sordu.

Prens Charles davet edildi mi? Daha önce bir toplantıda İngiltere Galler Prensi Charles ile görüştüğünü, Charles’a gerçekleri daha iyi görebilmesi açısından Kıbrıs’a ziyaret yapmasını önerdiğini ve Charles’ın da “davet gelirse gelirim” dediğini anımsatan Meclis Eski Başkanı Sibel Siber, “Prens Charles’i KKTC’ye davet ettik mi?” diye sordu.

İngiliz hükümetinin talebi üzerine, önümüzdeki günlerde, eşi Cornwall Düşesi Camilla ile Güney Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Galler Prensi Charles’a ilişkin bir açıklama yapan Meclis eski Başkanı Siber, “Prens Charles’i KKTC’ye davet ettik mi?” diye sordu. “ÖNERMİŞTİM…” Çanakkale Kara Savaşları’nın 100’üncü yıldönümünde İngiltere Galler Prensi Charles ile bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsatan Siber, Charles’in, Kıbrıs’taki son gelişmeler ile ilgili sorular sorduğunu ve kendisinin de Charles’a gerçekleri daha iyi görebilmesi açısından Kıbrıs’ı ziyaret etmesini önerdiğini belirtti.

Siber, Charles’ın bunun üzerine, davet gelirse Ada’nın hem Kuzey hem de Güney’ini ziyaret etmekten memnuniyet duyacağını söylediğini ifade ederek, “Şimdi Prens Charles’ın sadece Güney Kıbrıs’a ziyaret gerçekleştireceği haberleri var. Bu durumda sorum şu, bizden davet gitti mi acaba?” diye sordu. “2015’DE GELİRİM DEMİŞTİ” Sibel Siber’in kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklaması şöyle: “Çanakkale Kara Savaşları’nın 100’üncü yıldönümünde İngiltere Galler Prensi Charles ile bir görüşmem olmuştu. Kıbrıs’taki son gelişmeler ile ilgili bana sorular soran Prens Charles’a gerçekleri daha iyi görebilmesi açısından Kıbrıs’a ziyaret yapmasını önermiştim.

Kendisi de bunun üzerine, davet gelirse Ada’nın hem Kuzey hem de Güney’ini ziyaret etmekten memnuniyet duyacağını belirtmişti. Basında da o günlerde bu ziyaret haberi yer almıştı. Şimdi Prens Charles’ın sadece Güney Kıbrıs’a ziyaret gerçekleştireceği haberleri var. Bu durumda sorum şu, bizden davet gitti mi acaba? Eğer gitmediyse, 2015’te şahsıma söylediği ve basında da yer alan, davet edilirse bizim tarafı da ziyaret edeceği sözüne atfen bu davetin yapılmasının altını çizmek isterim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu