Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
Güney KıbrısManşet

SİDİKEK: Doğal gaz ve türbinler elektrik sorununu tetikliyor

SİDİKEK sendikası Genel Sekreteri Dimitris Konstantinu, Güney Kıbrıs’ın son dönemde yaşadığı elektrik enerjisi sorununun doğal gazın ülkeye gelmemesi ve eski türbinlerden kaynaklandığını ifade etti.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Haravgi gazetesinin haberine göre, Konstantinu açıklamasında “Vasiliko” santraline yerleştirilen türbinin doğal gazla çalıştığını ancak ülkeye henüz doğal gaz getirilemediğini belirtti. Konstantinu, enerji eksikliğinin bir diğer sebebinin ise “Dikelya” santralindeki eski türbinlerin değiştirilmemesi olduğunu da vurguladı.

SİDİKEK Başkanı Marios Papputis ise, salı gecesi, güneş parklarının geceleri faaliyet gösterememesi ve rüzgar türbinlerinin yeterli gelmemesi sebebiyle sistemin tamamen kapanma tehlikesi geçirdiğini, bu durumun dönüşümlü kesintilerle atlatıldığını ifade etti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu