KıbrısManşetSağlıkToplum

Sıkı tedbirler geliyor!

KKTC’de 20 aydır Covid-19 salgınıyla mücadele ediliyor. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının göz ardı edilmesi, sonbaharın gelmesi ve kapalı alanlarda geçirilen zamanın artmasıyla vaka sayıları 300’lere ulaşınca sıkı tedbirler yeniden gündeme geldi.

AŞISIZLAR RESTORANA DAHİ GİREMEYECEK… Gıynık Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, dün toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı yeni kararlara göre, bazı sıkı tedbirlerin yeniden yürürlüğe girmesi bekleniyor. Alınan yeni kararlara göre, restoran, meyhane, pastane, cafe, kahvehane, kıraathane, konser, tiyatro, sergi, sinema, düğün, toplu dans, tören, müzik yerlerine aşılı kişiler 14 günlük negatif PCR ya da antijen test sonucuna göre giriş yapabilecekken, aşısız kişiler ise söz konusu yerlere giriş yapamayacaklar. Öte yandan, ev ziyaretlerinin de yasaklanarak, bir evde 10 kişiden fazla kişinin toplanmasının da yasaklandığı öğrenildi.

3. DOZ AŞI YAPTIRMAYANLAR AŞISIZ SAYILACAK… Ayrıca, 6 Aralık 2021 tarihinden itibaren; Pfizer, Biontec, Astrazeneca ve Moderna aşılarını yaptıran ve 2. Dozlarının üzerinden 6 ay geçen kişiler, Sinovac aşısını yatıran ve 2. Dozlarının üzerinden 3 ay geçen kişiler ve Johnson and Johnson aşısını yaptırıp üzerinden 3 ay geçen kişilerin, 3. Doz aşışlarını yaptırmamaları halinde ülke içerisinde aşısız olarak kabul edilecekleri ve Adapass belgelerinin iptal edileceği yönünde karar üretildiği de gelen bilgiler arasında.

TAM AŞILILARDAN DA TEST İSTENECEK… Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasındaki geçişlerde 22 Kasım Pazartesi itibariyle negatif COVID-19 testi istenecek. Taraflar, kapılarda uygulanacak epidemiyolojik seviyeyi belirlemek ve önlemler almak için son iki haftanın veri paylaşımında da bulundu. Komitenin geçtiğimiz gün yaptığı değerlendirmesinde, iki taraf arasındaki geçişlerdeki seviye turuncudan kırmızıya çıkarıldı. Buna göre, 22 Kasım itibarıyla, aşılarını yaptırmış tam aşılı kişiler, son 7 gün içerisinde yaptırılmış PCR veya antijen testi sonucuyla geçiş yapabilecek. Aşılanmamış kişilerden ise 72 saatlik negatif hızlı test veya PCR testi istenecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu