KıbrısManşetSpor

Sıkıya gelince oluyormuş!

Basketbolda para yok diye U17 ve U13 liglerinin durdurulmasının ardından oluşan tepkiler, camiada yaşanan kaos ortamı ve yeni bir başkan adayının çıkması, yönetimi çaresiz bıraktı

Basketbolda para yok diye U17 ve U13 liglerinin durdurulmasının ardından oluşan tepkiler, camiada yaşanan kaos ortamı ve yeni bir başkan adayının çıkması, yönetimi çaresiz bıraktı. Federasyon devletten alacağını halen alamadı ama her ne hikmetse ani bir kararla u17 ve 13 liglerini başlatacağını duyurdu

PARA YOK DİYE U17 VE U13’ÜN DURMASINA TEPKİLER GELMİŞTİ

KKTC Basketbol Federasyonu, bir süre önce federasyonun parası kalmadığından ve paydaşlarına daha fazla borçlanmamak için gelişim ligleri olan alt yapı liglerindeki çocukları devlete karşı kalkan olarak kullanıp U17 Erkekler Ligi’ni durdurmuş U13 Ligi’ni ise hiç başlatmamıştı. Bu gelişmelerin ardından aylardır bu liglere hazırlanan kulüpler, antrenörler ve sporcu velileri federasyona karşı ciddi tepkiler ortaya koymuştu.

VELİLER PARA TOPLAYARAK KENDİLERİ OYNATMA DÜŞÜNCESİNDEYDİ

Özellikle U13 kategorisindeki sporcu velilerinin, ligin oynatılması için federasyonun parası yoksa veliler olarak kendilerinin para toplayarak bu ligi oynatma taleplerine federasyondan bir yanıt gelmedi. Bunun ardından bazı veliler ve kulüpler kendi aralarında bir toplantı yaparak bu ligi federasyondan bağımsız oynatmayı gündemlerine almaları federasyonu oldukça köşeye sıkıştırdı.

YENİ BAŞKAN ADAYI ÇIKMASI, İŞLERİ DAHA DA KARIŞTIRDI

Öte yandan Orhun Mevlit başkanlığındaki yönetimin ülke basketbolunu iyi yönetemediğini, basketbolun geriye doğru gittiğini, yönetimin bazı kulüpler ve hakemlerle ciddi sorunlar yaşadığını düşünerek Eser Taçoy’un başkanlık adaylığını ve Buran Atakan’ın da CEO’luğunu açıklaması şok etkisi yaratmış ve federasyon adına durumları daha da içinden çıkılmaz hale getirdi.

YAŞANANLAR KARŞINDA ANİ BİR KARARLA İKİ LİGDE BAŞLIYOR

Basketbol Federasyonu yönetimi de, bu tepkilere karşı daha fazla dayanamazken, yaşanan tüm gelişmelerin ardından daha önce para olmadığı gerekçesiyle ve halen devlet katkısının ikinci dilimini alamamışken ani bir kararla her iki ligi de başlatmak için harekete geçti. Federasyon U17 Ligi ile ilgili kulüplere maç programını gönderdi ve geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Easy Game U13 organizasyonun da gelecek hafta başlayacağını duyurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu