KıbrısManşet

Şimdi dayanışma zamanı!

“Asrın felaketinin yaralarını sarıyoruz” sloganıyla yola çıkan ‘Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu, ‘Şampiyon Melekler Köyü’nün ilk evlerinin üretimini tamamladı bile

Şubat sonuna kadar, gemi kapasitesine de bağlı olarak ilk 200-250 konteyner evin Mağusa Limanı’ndan yola çıkması hedefleniyor

“Gönüllülük halinde çok daha fazlasını vermeye hazır olan Kıbrıs Türk Halkına karşı rencide edici bir davranış sergileyen hükümet, bu yanlış karardan dönmeli”

ŞAMPİYON MELEKLERİN ADI YAŞATILACAK…

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin yaralarının sarılması amacıyla Kuzey Kıbrıs’taki 48 oda, birlik, federasyon ve dernek tarafından oluşturulan ‘Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu’ kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Deprem bölgelerinde evlerini kaybeden depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, bin adet prefabrik evden oluşan ‘Şampiyon Melekler Köyü’nü inşa etmek için kolları sıvayan ‘Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu’na maddi ve manevi destek yağdı.

“HERKES SEFERBER OLDU”…

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Emekli Subaylar Derneği gibi sivil toplum örgütlerinin maddi katkıda bulunduğu proje için, Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi (Gi-Ka Koop) Serdarlı üyesi kadınlar da lokma yapıp satarak destek de bulundu. Türkiye’de yapılacak olan konutların tek tip ve 22 metrekare. Bizim yapacağımız konutlar ise 42 metrekare yani Türkiye’de yapılacak olanların iki kat büyüklüğünde, en azından dört kişinin rahatlıkla kalacağı büyüklükte” olduğunu belirten Platform temsilcileri, maddi katkının yanı sıra söz konusu evlerin imece usulüyle inşa edilmesi için herkesin seferber olduğuna dikkat çekti. Çığ gibi büyüyen bir yardım talebi olduğuna işaret edilirken, bağışlarla maliyetlerin daha da aşağıya indiğini ve toplanan para ile 1500 adet konut bile üretilebileceğine vurgu yapıldı.

“KONTEYNER DEĞİL YAŞAM EVİ ÜRETİYORUZ”…

Tüm üretimin ülkemizdeki işgücü, malzeme, teknik, denetim ve halkımızın gönüllü bağışlarıyla yapılacağına vurgu yapan platform, “Biz bu hedef doğrultusunda yola çıktık ve var gücümüzle de çalışıyoruz. Yüzlerce insanımız emeğini, tüm gücüyle, günlerdir gece gündüz demeden, bu projeye vermektedir. ‘Konteyner’ değil, ‘yaşam evi’ üretmek için çalışıyoruz. Bir ailenin normal bir ev yaşantısı sürebileceği ve en az 5 yıl süreyle sıkıntısız kullanabileceği bir yapı inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu