FutbolKıbrısManşetSporTürkiye

Sıra Türkiye’de!

Kıbrıs Türk futbolunda son günlerde dışa açılımla ilgili önemli gelişmeler yaşanırken dün Ortaköy’de tarihi bir maç oynandı

ORTAKÖY’DE TARİHİ MAÇ:
Kıbrıs Türk futbolunda son günlerde dışa açılımla ilgili önemli gelişmeler yaşanırken dün Ortaköy’de tarihi bir maç oynandı. BTM Birinci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Ortaköy, ülkemizde kamp yapan Macaristan İkinci Lig ekiplerinden FFC Tempo’nun rezerv takımı ile bir dostluk karşılaşması oynadı. FFC Tempo’nun resmi formasıyla çıktığı maçı Ortaköy farklı kazandı

FUTBOLDA YENİ SÜREÇ:
Yıllardır ülkemize uygulanan ambargoların yanında bir de FIFA korkusu nedeniyle ne Türkiye takımları ne de diğer ülke takımları ülkemize gelerek kendi takımlarımızla dostluk maçı dahi oynayamıyordu. Ancak KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısındaki açıklamaları futbolda yeni bir süreci başlatacak gibi.

FIFA CEZA VEREMEYECEK:
Sertoğlu konuşmasında, Avrupa Adalet Divanı’nın önemli bir kararı olduğundan bahsetti. Avrupa Süper Ligi konusunda FIFA’nın kulüplere karışamayacağı kararı verildiğini açıkladı. Bu kararın da ülkemiz adına çok önemli bir karar olduğu vurgulanırken artık Türkiye’den takımların buraya gelip milli takımımızla veya takımlarımızla maç yapabilmesinin önünün açılacağını ve FIFA’nın ceza veremeyeceğini ortaya koydu.

YILLAR SONRA RESMİ FORMAYLA:
Bunun üzerine Ortaköy kulübü, yaptığı girişimler ve KTFF’den aldığı tam destek ile yaşanan gelişmelere örnek tarihi bir maç oynadı. Dışa kapalı futbolumuz adına büyük önem taşıyan maçta, yıllar sonra yabancı bir ülke takımı, resmi formasıyla KTFF takımıyla maça çıktı.

ORTAKÖY İLE FFC TEMPO KARŞILAŞTI:
Ortaköy kulübünde Mengü Kont başkanlığındaki yönetim kurulunun kişisel girişimleri ve KTFF’nin lojistik desteğiyle Ortaköy İrsen Küçük Stadında oynanan Ortaköy – FFC Tempo maçını CTP milletvekili Sami Özuslu ve KTFF başkanı Hasan Sertoğlu da izledi.

ORTAKÖY FARKLI KAZANDI:
İsmail Ercan, Merve Ateş ve Güneş Demir hakem triosunun yönettiği tarihi maçı Ortaköy, FFC Tempo karşısında 6 – 0 gibi farklı bir skorla kazandı. İlk devresi Emin’in golüyle 1 – 0 tamamlanan maçın 2. devresinde Ortaköy, penaltıdan Berk, Murat Çelik 2, Arda Aşina ve penaltıdan Mehmet Özsoy ile goller bulunca, maç 6 – 0 tamamlandı.

FOTOĞRAFLAR: SOYDAN SAKALLI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu