EkonomiKıbrısManşetToplumTürkiye

Şişirilmiş fiyatlar düşüşe geçti

Türkiye’de gayrimenkulde fiyatlar gerilemeye devam ediyor

Türkiye’de gayrimenkulde fiyatlar gerilemeye devam ediyor.

 FİYATLAR GERÇEK DEĞERİNİ BULACAK
Türkiye’de konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Dolar kurundaki dalgalanmaların da etkisiyle fiyatların yükseldiğine işaret eden Gayrimenkul uzmanı Gamze Özlü, “Piyasadaki gayrimenkul rakamları çok şişmişti, yani değerinde değildi. Şişirilmiş fiyatlar, son 6 aydır düşüşe geçti. Neredeyse yüzde 20-22 oranında bir düşüş söz konusu” dedi.

ŞİŞME NEDEN OLDU?
Yeni yapılacak projelerde müteahhitlerin büyük zorluklar içinde projelere girdiğinden bahseden Özlü, “İnşaat maliyetleri çok yükseldi, ancak konut fiyatlarının yükselmesi biraz da bizim halkımızla alakalı bir şeydi. Yabancı yatırımcının da çok rağbet gösterip konutu yatırım aracı olarak görmeleri nedeniyle işte ‘benim malım 5 milyon TL ama yabancı alırsa 7 milyon TL olur, yabancı alsın’ böyle böyle şişti rakamlar aslında. Şu anda fiyatlar, gerçek değerine gelmeye başlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

ALIM İÇİN DOĞRU ZAMAN
Konut satışlarının düşmesinin, fiyatlara etkisini de değerlendiren Özlü, “İhtiyacı olup da ev almak zorunda kalanlar, konut alıyor” dedi. Yüksek geliri olan yatırımcıların mevduat faizlerine yöneldiğine işaret eden Özlü, “Yatırımcı faizdeki getiri çok daha cazip bulduğu için mevduata yöneliyor. Ancak şu an parası olan ve alım yapmak isteyen için doğru zaman. Çünkü şu anda konut fiyatları gerilemiş durumda. 2024’ü ikinci çeyreğinden sonra, konut satışları tekrar çıkışa geçer. ‘Bugün almam’ dediğiniz evi, yarın aynı rakamlara bulup alamayabilirsiniz” diye konuştu.

ARSALARA RAĞBET VAR
Konuta erişimin zorlaşmasıyla ev sahibi olmak isteyenlerin arsaya yöneldiğine işaret eden Gamze Özlü, “Toprak hiç kimseye kaybettirmez. Toprak alıp da uzun vadede beklemeyi öngörüyorsanız. Muhteşem bir kazanç olabilir” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu