GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Siyasete girmek zorunda kaldım

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak siyasi yaşama adım atan ve Demokrat Parti’den Girne İlçesi 3. Sıra milletvekili adayı olan başarılı iş insanı, Nurel Construction direktörü Redif Nurel, siyasete girme nedenini şu sözlerle açıkladı

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak siyasi yaşama adım atan ve Demokrat Parti’den Girne İlçesi 3. Sıra milletvekili adayı olan başarılı iş insanı, Nurel Construction direktörü Redif Nurel, siyasete girme nedenini şu sözlerle açıkladı

“İNSANLARA YARDIMCI OLABİLMEK İÇİN”… İş hayatına küçük yaşlardan itibaren atılan ve başarılı bir iş yaşantısı olan Redif Nurel, artık siyasete girmek zorunda kaldığını ifade etti. Hayatı boyunca devletten bir şey istemediğini ve çıkarı için de herhangi bir partide yer almadığını kaydeden Nurel, insanlara daha fazla yardımcı olabilmek için siyasetin içinde yer aldığını söyledi. DP Genel Başkan Yardımcısı ve Girne milletvekili adayı Redif Nurel, Demokrat Parti’ye yoğun bir ilgi olduğunu bunun nedeninin de DP’nin halkın umudu haline gelen bir parti olmasından kaynaklandığını belirtti.

“İNSANLARIMIZ BORÇLARINI ÖDEYEMİYOR”… İnsanlarımızın bugün çalışmak için güneye gittiğini, insanların borçlarının döviz olduğunu dile getiren Nurel, “Güney Kıbrıs’ın bu yaptığı tamamen siyasi bir hamledir. Çünkü dövizdeki yükseliş bizi vurdu. İnsanlarımızın borçları döviz üzerinden. İnsanlar borçlarını ödeyemiyor bu nedenle de Güney Kıbrıs’a çalışmak için gitmek zorunda kaldı” dedi.

“DEVLETİN ÜZERİNDE BİR GÜÇ YOKTUR”… Bazı stratejik hamlelerle mevcut krizin hafifletilebileceğini ancak hükümetlerin bu konuda bir adım atmadığını söyleyen Redif Nurel, “Önümüzde çok daha kötü günler bizi bekliyor. Dövizdeki bu hamleler insanları korkutmak için yapılan bir hamledir. Borçlar TL’ye çevrilerek insanlarımız rahatlatılabilirdi. Geçmişte dört tane bakan bu kararın alınmasına engel oldular ve Bakanlar Kurulu toplantısını terk ettiler. Şimdi de halkın karşısına geçip oy istiyorlar. Devletin üzerinde hiçbir güç yoktur. ‘Ben bunu yapamam’ demek acizliktir. Ancak hükümet edenler başkalarına gebe kalıyorsa ve başkalarından maddi destek alarak seçim kazanıyorlarsa bugün geldiğimiz nokta normaldir” dedi.

REDİF NUREL KİMDİR?

Annesi Limasol Kazasından Evdim Aytuma kökenli, babası Baf’ın Kukla Köyü kökenli olan Redif Nurel, 1980 yılında KKTC Girne’de dünyaya geldi. İlkokulu Alsancak ilkokulunda, Orta ve Lise eğitimini ise Lapta Yavuzlar Lisesi’nde tamamladı. Girne Amerikan Üniversitesi’ni maddi olanaksızlıklara rağmen burs kazanarak okuyan Redif Nurel Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nden birincilikle mezun oldu

2002 yılı sonunda Askerliğini bitiren Redif Nurel 2003 yılı başında henüz 23 yaşında iken sıfır noktasından büyük bir cesaret örneği göstererek Nurel Mimarlık Mühendislik Bürosunu kurdu.

Günümüzde KKTC’nin en büyük inşaat şirketlerinden biri olan ve birçok prestijli projeye imza atan Nurel Şirketler Grubu’nun sahibi olan Redif Nurel, bugüne kadar Girne İnşaatçılar Birliğini kuruculuğu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Meclis üyeliği, Kiralık Araç İşletmeciler Birliği kuruculuğu ve As Başkanlığı görevlerini üstlenmiş ve 2006-2020 yılları arasında Mütahitler Birliği Yönetim Kuruluğu Üyeliği ve Birliğin mali sorumluluğu görevlerini sürdürdü.

Ayrıca Redif Nurel KKTC Kulüpler Birliği yönetim kurulu üyesidir.

2014 yılında oy birliği ile Merit Alsancak Yeşilova Spor Kulübü’nün başkanlığına seçilen Nurel, 2014 yılından bugüne Merit Alsancak Yeşilova Spor Kulübü’nü en alt kümeden süper lige yükselterek tarihi başarılar kazandırmıştır. KKTC futbolunda ilklere imza atarak ülke futboluna Türkiye ve Dünya çapında yıldız olan bir çok oyuncunun transferini gerçekleştirerek ada futbolunun dünya basınında konuşulmasını sağlamıştır. Lomana LuaLua, Gilles Binya, Jean Makoun, Billy Mehmet, Engin Baytar gibi isimler Merit Alsancak Yeşilova forması giymiştir. Halen bu görevini sürdüren Nurel, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Redif Nurel evli ve üç çocuk babasıdır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu