KıbrısManşetSiyasetToplum

Siyasette de güncelleme ihtiyacı var

Bugün adına yeni politika dedikleri siyasetin öncesinde de Kıbrıs’ta yaşananları hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu da tabu değildir ve asla olmayacak

Yapmayın Sayın Tatar, bu kadarı size de çok fazla. Ne diyor Sayın Tatar:

“TÜRKİYE’NİN TSK’SI, MİT’İ VAR, VAR OĞLU VAR”   Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin, seçimlerin ardından olası bir iktidar değişimiyle birlikte Kıbrıs politikasında da değişime gitme ihtimaline ilişkin “Türkiye Devleti makamlarının (Kıbrıs politikasında) değişikliğe müsaade edeceklerini düşünmüyorum. Türkiye’nin MGK’sı, TSK’sı, MİT’i var, var oğlu var…” diyor… Türkiye’deki seçimler ne olur, ne kalır bunu hep beraber göreceğiz. Lakin şunu çok açık belirteyim ki Sayın Tatar ile başlayan ve adına yeni politika deyip Taksim’i hedefleyen siyaset sürdürülebilir değil. Dolayısıyla Türkiye’de iktidara kim gelirse gelsin Kıbrıs politikasını bu şekilde sürdüremez. Sanırım Sayın Tatar bunun ilelebet devam edeceği yanılgısına düştü.

Oysa Kıbrıs’ın kısa geçmişine baksa bunun böyle olmadığını kendisi de görecek.

Bugün adına yeni politika dedikleri siyasetin öncesinde de Kıbrıs’ta yaşananları hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu da tabu değildir ve asla olmayacak. Politika güncellemesi ihtiyaç haline geldiği anda devletler politika değişikliğine gidebilir. Dünya’da bunun örnekleri olduğu gibi, Kıbrıs’ta da yakın geçmişe bakıldığı zaman örnekleri olduğunu görebilirsiniz. Makamlar gibi politikalar da konjonktüre göre değişkenlik gösterir, bu son derece olağandır. Kaldı ki gerektiği zaman siyasette de güncelleme yapmak bir ihtiyaç haline gelir ki tarih bunun örnekleri ile doludur.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu