GenelKıbrısManşetSiyaset

“Siyasi formül kurultay sonrasına bırakılmalı”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu, katıldığı bir tv programında hükümetin istifasının ardından açıklamalarda bulundu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Faiz Sucuoğlu, katıldığı bir tv programında hükümetin istifasının ardından açıklamalarda bulundu.  Teknokrat bir yapının ya da seçim hükümeti kurulması için adımlar atılabilmesi için en uygun zamanın UBP Kurultayından sonra olduğuna inanç belirten Sucuoğlu,  seçimin ekonomik boyutuna da değinerek, yavaş yavaş hareketlenen ekonominin seçimle birlikte durma noktasına geleceğini savundu.

 

“HÜKÜMET İSTİFASI NEDENLERİNDEN BİRİ NİSAP SORUNU”

UBP Genel Başkanı Ersan Saner’in uzlaşmacı ve demokratik bir tavırda olduğunu belirten Sucuoğlu, “Parti başkanlarını görüşmeye çağıracak. Sayın Saner hassas ve çok demokratik. Kurulabilme ihtimali olan bir formülü ortaya koyacak. Hükümet istifası nedenlerinden biri uzun bir süredir nisap sağlanamamasıdır” dedi.

 

“UBP İÇİNDEKİ GERGİNLİK HERKESE YANSIYOR”

Seçim hükümetinin kurultay öncesi kurulmasının sağlıklı olmayacağını ifade eden Sucuoğlu UBP Kurultayı’na 8 iş günü kaldığına dikkat çekerek, yeni başkanın seçilmesinden sonra çift başlılığın da engelleneceğini şu sözlerle ifade etti, “Yeni oluşacak ekiplerle alternatif çözümlerin olabileceğini konuştuk. UBP içinde çift başlılık, seçilecek yeni başkan varken seçim kaybetmiş Başbakan olarak duran birisi olursa parti içinde gerginlik olabilir. UBP içindeki gerginlikler istesek de istemesek de her tarafa yansıyor.  Yeni seçilecek başkanın öncesinde sırtına bir yük yüklemenin anlamı yok.”

 

“SEÇİM ÖNCESİ YATIRIMCI GERİ ÇEKİLİR”

Sucuoğlu, seçim öncesinde çarkları yavaş yavaş dönmeye başlamışken yeniden ekonominin durma noktasına geleceğine dikkat çekerek, ‘Biz seçime odaklandık ama bu ülkenin bir de bütçe yönetimi var’ diyerek, “UBP Kurultayından hemen sonra yeni gelecek arkadaş kimse ona bu görev verilmesi, yeni bir hükümet formasyonu da olabilir.  Biz seçime odaklandık ama bu ülkenin bir de para yönetimi var. Bu kaosun içine girerseniz büyük bir kaosun içine girerseniz. Bütçeyi meclise sunamazsanız o da apayrı bir problem çıkaracak. Partilerden öte herkesi ilgilendirmesi gereken ülkenin menfaatidir.  Ufukta seçim görüldüğü an herkes geriye çekilir yatırımcı durur bekler. Hükümetin kurulma şekli, hangi partilerin iktidarda olacağı dahi iş adamı ve yatırımcıyı etkiler” sözlerine yer verdi.

 

“ARIKLI BUNALDI”

Hükümet ortaklarından YDP çekilme düşüncesi ve hükümetin düşmemesi için UBP’nin erken davrandığı şeklindeki siyasi değerlendirmelere de cevap veren Sucuoğlu, “YDP’nin çekilmesi hiçbir şey ifade etmez. Hükümet yine devam eder. YDP çekilse hükümet düşer diye bir şey yok. Sayın Bakanın ve YDP Başkanın bu şekildeki tavrı büyük bir ihtimalle bunalmaktan kaynaklanıyor. Attığı adımlar yaptığı işler önceden verdiği sözler olsun hiçbiri ama hiçbiri istediği gibi olmadı.  Hükümet kurulurken YDP iki vekille temsil edilirdi. Kopma olduktan sonra tek vekilli bir partiye bu kadar imtiyaz ve yetki tarihte görülmemiş ve yapılmaması gerekirdi. Bana göre tam o dönemde hükümeti sonlandırmak gerekirdi. Tek vekilli partiye başbakan yardımcılığı, Ekonomi Bakanlığı, birçok kurum, vakıf bağladınız ve tek vekil.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu