KıbrısManşetSiyasetToplum

“Siyasiler küçük görmesin biz halkız!”

Mare Monte Halk Plajı ile ilgili karara tepki gösteren vatandaşlar, LAÇ Belediyesi öncülüğünde bir araya gelerek eylem gerçekleştirdi

Mare Monte Halk Plajı ile ilgili karara tepki gösteren vatandaşlar, LAÇ Belediyesi öncülüğünde bir araya gelerek eylem gerçekleştirdi

GENİŞ KATILIMLI EYLEM
Mare Monte Plajı’nda toplanan büyük bir kalabalık “Mare Monte Halkındır” eylemi gerçekleştirdi. Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı’nın da yer aldığı eylemde Bakanlar Kurulu’nun Mare Monte Halk Plajı ile ilgili aldığı karara tepki gösterildi. Eyleme geniş bir katılım sağlandığı görülürken köpük partisi yapılarak kurulan platformda müzik dinletileri eşliğinde eğlenildi.

“BURADAN VAZGEÇMEYİZ”
 Belediye Meclis üyelerinin ve bölgede çocuklukları geçen kişilerin anı tazelediği etkinlikte Belediye Başkanı Fırat Ataser, açıklamasında; “Mare Monte halkındır. Buraya dokunamazsınız ve buradan vazgeçmemiz imkânsızdır. Bunu herkes böyle bilsin” vurgusu yaptı. Ataser, davayı büyüteceklerini ve Mare Monte Otel’in de belediyeye verilmesini istediklerini söyleyerek “Mare Monte Otele de talibiz. Bunun da mücadelesini vereceğiz” açıklamasında bulundu.

“PLAJIN TAMAMINI ALACAĞIZ”
Kraliçe Havuz’u da dâhil, Mare Monte sahilindeki parsellerin hepsinin belediyenin kullanımına verilmesini istediklerinin altını çizen LAÇ Belediyesi Başkanı Ataser, bunu sözle değil; Bakanlar Kurulu kararıyla yazılı talep ettiklerini açıkladı. Ataser, sahilleri ve otelleri kiralamak için nasıl karar alınıyorsa, sahilin de Lapta-Alsancak- Çamlıbel Belediyesi’nin adına alınmasını istediklerini söyleyerek, “Plajın tamamını, sonuna kadar belediyeye alacağız. ‘Belediye yapamaz, işletemez’ mantığında olanlar, o mantıktan vazgeçin. Biz en iyisini yaparız, iyi yapan bir belediyeyiz. ‘Yapamayız’ı kabul etmiyoruz.  Madem böyle diyorlar, biz davayı da büyütelim. Mare Monte Otel’e de talibiz. Otelin de belediyeye verilmesini istiyoruz. Bunun da mücadelesini vereceğiz. Biz halkın sesiyiz. Siyasiler bizi küçük görmesinler” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu