KıbrısManşet

Sizinle gurur duyuyoruz gençler!

GUFİ ekibi KKTC'nin şampiyonudur...

Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Liseler Arası Elektrik Tasarruflu Araç Yarışması’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) 2020’de Caretta isimli araçla Türkiye ikinciliği, 2021’de “İlke” isimli araçla şampiyonluk kazandıran Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi (SSEML) ekibi bu yıl Tübitak Gebze’de düzenlenen Teknofest 2023 Efficiency Challenge Yarışlarında, tamamen öğrencilerin el emeği olan GUFİ isimli elektrikli araçla ülkemizi gururla temsil etmek için yarıştılar.

-GUFİ ekibi KKTC’nin şampiyonudur
SSEML tarafından yapılan bir açıklamada, baştan sona öğrencilerin ortaya çıkardığı fosil yakıt olmadan üretilen ve yarışmada teknik kontrollerden geçerek 6 yerli ürün üretiminde 6 tam geçerlilik alan olan araç GUFİ’nin, yarışmadan sonra saniyelik fark ile diskalifiye olduğu haberi verildi.

SSMEL tarafından yapılan açıklamada:

TEKNOFEST için üç yıldır okulumuza ve ülkemize sıfırdan araba üreterek yaşatılan gurur için tüm ekibe teşekkür ederiz. TEKNOFEST2023 için harcanan emek , dökülen alınteri ve özveri ne kadar da takdir edilse azdır.

Çok başarılı bir yarışma sürecinden sonra saniyelik fark ile diskalife oluşumuz ekibimiz ve SSEML ailesini derinden üzmüştür.

Gufi ekibi okulumuzun ve KKTC‘nin şampiyonudur. Sizlerle gurur duyuyoruz gençler. Başta Ali Rıza Doğan hocamız ve destek olan tüm öğretmen ve çalışanlarımızla biz büyük ve güçlü bir aileyiz. İyi ki varsınız…” ifadeleri kullanıldı.

   

Diğer Haberler

Başa dön tuşu