EkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Şoför okulları Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde eylemde!

Şoför okulları, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ehliyet sınavı randevularında online sisteme geçmesi talebiyle eylem gerçekleştirdi.

Şoför okulları, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde ehliyet sınavı randevularının online sisteme geçilmemesi, müfettişlerin yeterli sayıda olmaması ve sınava girecek kişilerin keyfi kararlarla seçilmesi nedeniyle eylem gerçekleştirdi.

Şoför okulu sahipleri kendilerinin tüm olanaksızlıklar, bozuk yollar ve engellere rağmen öğrenci yetiştirdiklerini ve dolayısıyla kimin sınava gireceğine de kendilerinin karar vermesi gerektiğini vurgulayarak, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın’a çağrı yapıldı.

Eyleme Cihan Şoför Okulu, Aycanay Şoför Okulu, Asya Şoför Okulu, Ergüneş Şoför Okulu, Gizdi Şoför Okulu, Sevinç Yetkiner Şoför Okulu, Emre Şoför Okulu ve Süren Şoför Okulu katıldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde konuşma yapan Osman Ulubatlı, talepleri yerine getirilene kadar bakanlık önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

Sevinç Yetkiner Şoför Okulu Direktörü Sabah Yetkiner, “Ben de torpil kullanmasını bilirim fakat biz bu yollara ve koşullara rağmen öğrenci yetiştirirken kimin sınava gireceğine biz karar vermeliyiz” dedi.

Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın’a seslenen Ulubatlı, şunlara dikkat çekti:

“Biz odada uydurma kararlar almıyoruz. Böyle yollarda öğrenci yetiştiren bizleriz Ahmet Aydın değildir. 

Klima altında oturan Ahmet Aydın değil. Ahmet Aydın’ı aşağıya çağırıyorum. Online randevu sistemiyle ilgili ve diğer sıkıntılarla ilgili bize açıklama yapması şart. Müfettiş eksikliklerimiz de var.

Eksiklikler giderilene dek süresiz grevde olacağız. UBP’ye ve Başbakan Faiz Sucuoğlu’na da sesleniyorum. Eğer tek başına iktidar bu şekilde olacaksa söyleyeyim, hiç olmamış.”

Şoför okulları yarın eyleme gidiyor

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu