KıbrısManşet

ŞOK! ŞOK! ŞOK! Testler kayboldu

Sağlık Bakanlığı’nda yaşanan problemden kaynaklanan sorun, Belediye’nin denetimi sonrası esnafın mağduriyetini ortaya çıkardı.

Sağlık Bakanlığı’nda yaşanan problemden kaynaklanan sorun, Belediye’nin denetimi sonrası esnafın mağduriyetini ortaya çıkardı.

Berkem Resteurant Sahibi Seyhan Plaka bugün yaşadığı mağduriyetin sitemini belirterek sosyal medya hesabından yaşadığı sorunu şöyle dile getirdi.

“Tamam biliyorum zor bir süreçten geçiyoruz ama bir birimize yardimci olmassak nasil olacak bu süreci atlatmak. Sağlık Bakanlığı deyince insanların aklına ne gelir, bu ülkenin sağlıkla olan tüm sorunları bu bakanlıktan sorulur öylemi. Sağlık bakanlığı gecen hafta açıklama yapıyor Resturantların sadece paket servisi yapabilmesi için. Bakanlığa mail veya bizzat başvuru yapıp Resturan sahibi ve yanında çalıştırdığı elamanlarla geçen hafta fuar alanında covid 19 testi yaptırmanız lazim diye. 4 Mayıs başvurumuzu yaptık gelen telefonla çarşamba saat 10’da fuar alanında elamanlarımızla hazır olun dediler. Gittik ve yaptırdık, kanlarımızı verdikten sonra ordan ayrılmadan görevli bayana soruyorum? Sonuçları nasıl öğrenecegiz diye. Cevabı bu akşam saat 21.00’e kadar aranmassanız tamamsınız dedi. Sonuc aranmadık zaten Sağlık bakanlığının açıklaması pozitif vakka yok diyor. Hazırlıklar tamam pazartesi sabah büyük bir heyecanla Resturantımızı açıyoruz herşey yakılmış pişmekte tüm ön hazırlıklar tamam. Sabah 10.30’da LTB arkadaşlar gelip Covid 19 test sonuclarınız belediyeye ulaşmadığından hizmet veremessiniz diyor yoksa mühürleriz. Hemen Sağlık Bakanlığına gittim halimi görevli bayana anlattim . Bana cevabı şu oldu. Maalesef çok test sonuçları kayıp arıyoruz ama malesef bulamiyoruz dedi. Derdimi bu ülkede kime anlatayım. Burada bir ekleme daha yapayım. LTB olarak bu çikan sonuçlarda, saglik bakanliginca pozitif vaka olmadigini biliyorsunuz. Sayın başkanım siz bir golaylık yapıp resturantların işler vaziyette kontrollerini yapın. Siz de önümüze bir taş koymayın”……

Diğer Haberler

Başa dön tuşu