KıbrısManşetToplum

Sol Gençlik, Töre’nin Çaluda’yı savunan açıklamalarına tepki gösterdi

Sol Gençlik, dönemin sabıkalı vekillerinden olan babası Aytaç Çaluda’nın torpili ile henüz Yüksek Lisans eğitimindeyken özel kalem müdürlüğü görevine atanan ve azılı bir Erdoğan muhalifi olduğunun ortaya çıkmasının ardından görevden alınan Mustafa Çaluda’nın meclise sözleşmeli personel olarak alınmak istenilmesine işaret ederek, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin Çaluda’yı savunan açıklamalarına tepki gösterdi

Sol Gençlik, dönemin sabıkalı vekillerinden olan babası Aytaç Çaluda’nın torpili ile henüz Yüksek Lisans eğitimindeyken özel kalem müdürlüğü görevine atanan ve azılı bir Erdoğan muhalifi olduğunun ortaya çıkmasının ardından görevden alınan Mustafa Çaluda’nın meclise sözleşmeli personel olarak alınmak istenilmesine işaret ederek, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin Çaluda’yı savunan açıklamalarına tepki gösterdi.
Açıklamanın tamamı şu şekilde:
Kepçeyi getirin, kaşık yetmedi…
Jenerasyonunun yüz karası olarak tarih kitaplarına geçmeye ant içmiş, yaşıtları adadan göç edip hayatlarını kurtarmaya çalışırken ‘İki devletli çözüm’ diyerek dönemin sabıkalı vekillerinden olan babasının torpiliyle 25 yaşında özel kalem müdürlüğüne atanmıştı. Ardından Türkiye’deki tek adam zihniyetinin başını çeken Tayyip Erdoğan muhalifi olduğu ortaya çıkmasından kısa bir sürenin ardından özel kalem müdürlüğü görevinden alınmıştı.
Azılı muhalifliğinin ortaya çıkmasının ardından mevkiisi ve maaşı kesilen Çaluda belli ki gider ayak meclise göz kırpmış olacak ki Meclis Başkanı Zorlu Töre tarafından yaşıtları ülkesine veda etmeye devam ederken Çaluda’ya kendi işletmesinin yanında devletten maaşı cebine doldurabilsin diye meclise sözleşmeli personel olarak kapak atması sağlanılmak isteniyor.
Töre, torpille meclise kadar girmeyi başaran Çaluda’nın torpiline ses çıkaranlara ‘Size ne battı?  Ben Çaluda’ya değer veriyorum, gençlere fırsat verilmeli’ ifadeleriyle cevap veriyor.
Töre bey, sen gençlere fırsat verirken kendi işletmesi olan zaten çarkı bir şekilde dönen, babadan meclise girilmiş öncelerinde azılı muhalifliğinin ortaya çıkmasıyla görevden alınan Çaluda’yı mı sadece fırsat verilecek değerde bir genç olarak görüyorsun?
Bu ülkeyi her gün alanında donanımlı, başarılı, bilgili ve aydın gençlerimiz terk ediyorken Çaluda’nın bu gençlerden ne farkı var da tüm fırsatlar ihtiyacı olmayan birinin önüne seriliyor?
Cebinizde Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı ile milliyetçilik naraları atarak sahip olduğunuz ne varsa hesap vereceksiniz, yaşıtlarınızdan ve geleceğimizden ne çaldıysanız konuşmaya ve sizlere karşı mücadeleye devam edeceğiz.
Haydan geldi huya gider, babadan geldi oğula geçer ama bu devran böyle gitmez!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu