KıbrısManşetSiyasetToplum

Tuz kokmanın da ötesinde artık

Ülkeyi yönetenler bu olup bitenler karşısında tepkisiz. Hiçbir şey olmamış, hiçbir şey yaşanmamış gibi davranarak toplumun bu rezalet ötesi olayları kanıksamasını beklerken, mecliste muhalefet görevi üstlenenler de her zamanki gibi bal yapmayan arı misali vızıltı ile yetiniyorlar

Ardı arkası kesilmeyen skandallarla ülke sarsılırken çok ilginçtir ki Cumhuriyet Meclisinde ne iktidar ne de iktidara güya muhalefet yapanlar kabak doğramaya devam ederken, meclis dışında mücadele veren Halkın Partisi Başkan Kudret Özersay liderliğinde adeta ana muhalefet sorumluluğunu üzerine aldı. Tuz kokmanın da ötesinde artık. Ülkeyi yönetenler bu olup bitenler karşısında tepkisiz. Hiçbir şey olmamış, hiçbir şey yaşanmamış gibi davranarak toplumun bu rezalet ötesi olayları kanıksamasını beklerken, mecliste muhalefet görevi üstlenenler de her zamanki gibi bal yapmayan arı misali vızıltı ile yetiniyorlar. Günlerdir yolsuzluk, hırsızlık, akıllara durgunluk veren dolandırıcılık hadiselerinin biri bitmeden ötekisi başlıyor.

Ülkeyi yönetenler ise ortadan adeta kaybolmuşlar yetki sahibi kişilerden tık yok.

Toplumun her alanına yayılan yozlaşmışlık artık kendini iyice belli etmiş durumda. Birilerinin ısrarla Kıbrıs Türk Toplumuna dayattığı bozuk düzenini yansımalarıdır bugün yaşanan rezillikler. Bu ülkede geçmişte canlarını ortaya koymuş ömürlerini tüketmiş onurlu dürüst   insanlarımızın   onca zorluklara karşın verdiği var olma mücadelesini bir çırpıda değersizleştiren menfaatçi güruhun çıkarları uğruna ülkeyi getirdikleri utanç verici durum hiçbir mantıkla izah edilemez.

Dış dünyaya karşı vitrin oluşturduğumuz  üniversitelerin bütün bu yaşananlardan sonra  topyekûn gördüğü zararın  bu alanda yarattığı tahribatın boyutunu önümüzdeki akademik yıl çok daha net göreceğiz. Dolayısıyla hiç vakit kaybetmeden bu utanç verici duruma zemin olan üniversiteleri bir an önce diğerlerinden ayırmak gerekiyor.

Ha bunu kim yapacak?

Bugün kamuoyu önünde mahkemelik olan ve tartışılan YÖDAK mı?

Bu mümkün mü gerçekten?

Bence değil.

Bunu sorgulaması gerekenler tarafsız ve objektif bir bakış açısına sahip olmadıkları için ölü gözünden yaş beklemeye devam edeceğe benziyor. Nitekim bu çarpık ve rezil durumu hala YÖDAK’ın mevcut kurgusuyla denetleyebileceğini ve düzetebileceğini düşünen bir yönetim anlayışı hakim ülkede üstelik onca rezilliğe rağmen…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu