Güney KıbrısKıbrısManşetToplum

SolGençlik: “Yalnız da yanlış da değilsiniz!”

Sol gençlik, dün akşam Limasol’da bulunan Teknoloji Üniversitesi’nde bir öğrenci birliği ve ACCEPT-LGBTI Kıbrıs'ın düzenlediği etkinlikte, yüzleri kapalı homofobik bir grubun etkinliğe katılanlara düzenlediği saldırıyı kınadı

Sol gençlik, dün akşam Limasol’da bulunan Teknoloji Üniversitesi’nde bir öğrenci birliği ve ACCEPT-LGBTI Kıbrıs’ın düzenlediği etkinlikte, yüzleri kapalı homofobik bir grubun etkinliğe katılanlara düzenlediği saldırıyı kınadı.

Sol Gençlik’in kınama mesajı:

“Sevgili yoldaşlar;

Adamız bölünmüş olsa da mücadelenin bir olduğunu düşünen bizler, yükselmekte olan faşizme karşı birlikte mücadele etmek ve LGBT+’lerin haklarını savunmak için dayanışmayı ve mücadeleyi daha da büyütmeliyiz.

Geçtiğimiz günlerde adanın güneyinde yaşayan LGBT+ bireylerin saldırıya uğradığını öğrendik. Bu saldırı, hoşgörüsüzlüğün ve nefretin bir göstergesidir. LGBT+’lerin haklarına saygı göstermek ve onları desteklemek, ayni zamanda insan haklarına saygı göstermek anlamına gelir. Bu nedenle, adanın her yerinde LGBT+’lerin güvenliğini sağlamak için birlikte çalışmamız gerekiyor.

Saldırıya uğrayan LGBT+’lere sesleniyoruz:

Yalnız da yanlış da değilsiniz!

Dayanışmamızı açıkça bildiriyoruz ve haklarınızı/haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Bu zorlu zamanlarda, destek olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Adanın kuzeyinde ve güneyinde yaşayanlar olarak, birbirimize destek olmalı ve faşizme karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Faşizme karşı durmalı ve insan haklarını savunmalıyız. LGBT+ ‘lere yönelik her türlü saldırıya karşı çıkmak için hep birlikte hareket etmeliyiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu