Güney KıbrısKadınKıbrısManşetPolisiye – AdliToplumYaşam

Son 20 ayda aile içi şiddet vakaları yüzde 30 arttı

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Güney Kıbrıs'ta aile içi şiddet vakalarının son 20 ayda yaklaşık yüzde 30 arttığını söyledi.

Çeviri – Meyil Avcan

Aile İçi Şiddeti Önleme Derneği’nin 30 yıllık faaliyetini münasebetiyle sarayda düzenlediği yardım yemeği sırasında konuşma yapan Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Güney Kıbrıs’ta aile içi şiddet vakalarının son 20 ayda yaklaşık yüzde 30 arttığını söyledi.

Özellikle ülkede aile içi şiddet olaylarının yüzde 30 civarında artmasının da endişe verici olduğunu ifade eden Anastasiadis, devletin özellikle şiddet ve aile içi istismardan en çok etkilenen kadın ve çocukları koruduğu ve desteklediğini belirtti.

Bu alanda devletin 2020’de 750 bin Euro’nun üzerinde yardımda bulunduğunu söyledi.

Bu kapsamda atılan adımlara da değinen Anastasiades, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve Mücadelesine ilişkin İstanbul Sözleşmesi’nin Kasım 2017’de kanunla onaylanmasının bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Ardından gelen yasaların “kadınlara ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere yönelik her türlü şiddete sıfır toleransı açıkça ortaya koyduğunu” söyledi.

Ayrıca, Bakanlar Kurulu’nun Kasım 2019’da aldığı bir kararla, geçen Aralık ayından bu yana pilot olarak faaliyet gösteren ve ayrım gözetmeksizin tüm kadın mağdurların erişimine açık olan Kadın Evi’nin kurulmasını onayladığını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu