ÇevreManşetTürkiye

TC’deki 71 orman yangınında 57’si kontrol altına alındı

TC Orman Genel Müdürlüğü, 71 orman yangınından 57'sinin kontrol altına alındığını duyurdu. 14 orman yangınına ise müdahele sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile koordinasyon toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

TC Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kahramanlarımız 28-30 Temmuz arasında çıkan 71 orman yangınından 57’sini kontrol altına aldı. Devam eden 14 orman yangınına durmadan, duraksamadan müdahalemizi sürdürüyoruz. Aktif yangınlarda iyiye gidiş var” ifadelerine yer verildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte kameralar karşısına geçti.

Devam eden yangınlara ilişkin son durumu açıklayan Pakdemirli, “Mersin’de Aydıncık’ta bir miktar iyiye gidiş var, Silifke daha iyi durumda. Kayseri ve Muğla’da da iyiye gidişler var. Muğla’da da Marmaris’teki yangında ufak hasarlar var ancak yerleşim yerlerinde şu anda bir tehdit yok. Ekiplerimiz kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor” dedi.

“Tüm bu yangınlara 3 uçak, 9 tane İHA, bir tane insansız helikopter, bir tane yangın söndürme tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve tüm kamu kurumlarından 4 binin üzerinde personelle mücadele devam ediyor” diye konuşan Pakdemirli şöyle devam etti:

“Maalesef Antalya’da 3, Muğla’da bir kaybımız var. Tüm vatandaşlarımızı uyarmış olalım. Ormanlık alanların yanından geçerken, kullanırken çok çok dikkatli olalım. Bugünler son derece yangınlar için hassas günler.”

Öte yandan, Balıkesir Valiliği tarafından alınan karar ile yangınların önlenmesi için belirlenen mesire alanları haricinde il genelindeki tüm ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Yarın başlayacak olan yasaklar, 31 Ekim Pazar gününe kadar sürecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu