DünyaKıbrısManşetPolisiye – AdliSiyasetToplum

Sonunda KKTC’yi tanıttık!

UBP kurultayına günler kalan ortaya çıkan Başbakan Ersan Saner’in cinsel içerikli skandal görüntüleri, 38 yıldır tanınmayan KKTC devletinin tanınmasına vesile oldu. Türkiye medyasının gündemini geniş şekilde meşgul eden skandal, dünya basınında da yer buldu.

‘VİDEO SKANDALI’ İNGİLİZ BASININDA… Başbakan Ersan Saner’in yasa dışı olarak kaydedilen gizli görüntülerinin yer aldığı skandal video, İngiliz basınına da yansıdı. The Sun gazetesi gelişmeyi ‘YAKALANDI’ başlığıyla duyurdu ve videonun mafya tarafından sızdırıldığını öne sürdü. “Saner çevrimiçi cinsel ilişki iddiasını reddetti, kendisine komplo kurulduğunu savundu” ifadelerine de yer veren The Sun, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ersan Saner’in ve Suç örgütü lideri olarak anılan Sedat Peker’in adının da geçirdiği haberde “adanın kuzeyinde videoya sahip olduğu iddia edilen bir iş adamından bahsediliyor, daha sonra da görüntülerin mafya babası Sedat Peker’in eline geçtiği söyleniyor” denildi.

SANER ‘ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYİ’ DEĞERLENDİRİYOR… Ulusal Birlik Partisi’nin 30-31 Ekim’de gerçekleştirilecek kurultayı öncesinde, dün 4 genel başkan adayının UBP Genel Merkezi’nde bir araya gelerek oy pusulasındaki sıralarını belirleyecekleri kura çekiminin yapılması bekleniyordu fakat Ersan Saner’in söz konusu toplantıya katılmaması nedeniyle kura çekimi Pazartesi gününe ertelendi. Saner’in kurultaya ilişkin büyük önem arz eden toplantıya katılmaması ‘adaylıktan çekiliyor’ yorumlarına neden olurken, katılmadığı toplantının ardından açıklama yapan Saner, henüz karar vermediğini, adaylığının devam ettiğini ve son kararı Pazartesi günü vereceğini dile getirdi. Öte yandan, Başbakan Saner’in video skandalıyla ilgili olarak kurultaydaki rakiplerini suçlaması da UBP’nin 3 Genel Başkan Adayının tepkisine neden oldu.

‘GÖRÜNTÜLER SANER’İN RIZASIYLA ÇEKİLDİ’ İDDİASI… Öte yandan skandal videoyla ilgili olarak söz konusu videoda yer alan P.G. isimli kadın aleyhinde polise başvuran Başbakan Ersan Saner’in şikâyeti üzerine tutuklanan P.G.’nin yanı sıra, telefondan silinen video görüntülerinin geri getirilmesi için yardımcı olduğu öne sürülen C.K. ve G.S. de tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Polis, Başbakan Saner’in zanlı P.G. ile internet üzerinden yapmış oldukları görüntülü konuşma videosunun içeriğinin değiştirilip internet üzerinden dağıtıldığına dair şikâyette bulunduğunu açıklarken, zanlı P.G.’nin avukatı ise mahkemede söz alarak; görüntülerin Ersan Saner’in rızasıyla çekildiği ve Saner ile P.G. arasında ilişki olduğunu öner sürdü.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu