KıbrısManşetSiyaset

Sorakın: Bir gün daha hükümet edemeyecek durumdalar

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, hükümetin 6 aylık süreçte, anti demokratik yaklaşım ve baskıcı rejim sergilediğini belirtti; "Meclis'i dahi açamıyorlar. Bir gün daha hükümet edecek durumda değiller" diyerek, hükümeti istifaya çağırdı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, BRT’de ‘Görüş Farkı’ programına katılarak, açıklamalarda bulundu.

“HALK YARARINA GEÇEN TEK BİR YASA YOK”

Meclis’in nisap kriziyle birlikte tatile girmesini eleştiren Sorakın, KKTC tarihinin en kötü meclis çalışmasının yaşandığını kaydetti; halkın yararına geçen tek bir yasa olmadığını vurguladı.

“AZINLIK DEĞİLSENİZ MECLİSİ NEDEN TOPLAYAMADINIZ?”

Meclis’in 10’da açılması gerekirken hep gecikmeli olarak açıldığını, bazen de nisap sorunu nedeniyle açılamadığını ifade eden Sorakın, hükümete “Azınlık değilseniz Meclis’i neden toplayamıyorsunuz?” diye sordu.

“HÜKÜMET MECLİSİ KULLANARAK ANTİ DEMOKRATİK TAVIRLAR SERGİLEDİ”

Hükümetin meclisi kullanarak anti demokratik tavırlar sergilediğini dile getiren Sorakın, erken seçim konusunu örnek göstererek, “Hükümet, hem koalisyon protokolüne hem de hükümet programna Ekim ayında seçime gidileceğini deklare etti. Anayasaya aykırı olarak Ad-Hoc Komite oluşturup seçim tarihini belirlemeye çalışıyor. Muhalefet komiteye üye vermiyor, hükümet partilerinin yer aldığı komitede oy çokluğu ile karar üretiliyor. Bu karar Meclis’e gelemiyor” diye konuştu.

“BİR GÜN DAHA HÜKÜMET EDEMEYECEK DURUMDALAR”

Azınlık hükümetinin 6 aylık süreçte anti demokratik yaklaşım ve baskıcı rejimle halkı zayıflatmaya çalıştığını söyleyen Sorakın, Meclis’te son 3 gündür yaşananların, hükümetin bir gün daha devam edemeyecek durumda olduğunu gösterdiğini dile getirdi. Sorakın hükümeti istifaya çağırdı.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu