KıbrısManşetSiyaset

Sorakın: CTP’nin sol’u temsil etmediği söylemlerini ciddiye almıyoruz

CTP’yi ‘sol kesimi temsil etmemekle’ ilgili suçlamalara ilişkin “Bu tür eleştirileri dikkate almıyoruz” diyen Erdoğan Sorakın, eleştiride bulunanların önce kendi yaptıklarına bakması gerektiğini belirterek, bu kişilerin toplum için ne yaptıklarını izah etmeleri gerektiğinin altını çizdi


Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, son dönemlerde özellikle sol kesimden CTP’ye yönelik eleştirilere GIYNIK Gazetesi aracılığıyla yanıt verdi.

CTP’yi ‘sol kesimi temsil etmemekle’ ilgili suçlamalara ilişkin “Bu tür eleştirileri dikkate almıyoruz” diyen Sorakın, eleştiride bulunanların önce kendi yaptıklarına bakması gerektiğini belirterek, bu kişilerin toplum için ne yaptıklarını izah etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

CTP Genel Sekreteri Sorakın, “Bilmeden yapılan konuşmaları ciddiye almıyoruz, bu yüzden de o kesimlere cevap vermeyi uygun görmedik” şeklinde konuştu.

CTP’nin 1970 yılında kurulmasından buyana geçen sürenin 50 yıl olduğuna dikkat çeken Sorakın, “Partimiz 50 yaşını aşmıştır ve kuruluşumuzdan günümüze kadar mücadelesi ortadadır. CTP’nin en temel hedefi federal çözümü gerçekleştirmek ve Kıbrıs Türk halkının hak ettiği yere ulaşmasını sağlamaktır” dedi.

Demokrasiyi, adaleti, insan haklarını ve özgürlükleri egemen kılmanın da temel hedefleri arasında olduğunun altını çizen Sorakın, CTP’nin tarih boyunca bu anlayışla hareket ederek mücadele ettiğini ve çok bedeller ödediğini vurguladı. Bu anlayışla hareket eden diğer siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle de işbirliği yaptıklarının herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Erdoğan Sorakın, “Bu mücadeleye hiçbir katkısı olmayan, birliği değil ayrılıkçılığı körükleyen kişilerin CTP’ye saldırırken iki kez düşünmesine salık veririz” vurgusu yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu