GenelKıbrısSiyaset

Sorakın: Muhalefetin desteği olmasa meclis bile toplanamaz

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın erken seçim tarihinde muhalefet ve iktidarın uzlaşıya gitmemesi  durumunda YSK’nın da bir seçim takvimi çıkaramayacağını ifade etti.

Katıldığı bir tv programında erken seçim tarihi tartışmalarına dair açıklamalarda bulunan Sorakın, muhalefet partilerin Ağustos 2021 tarihinde uzlaştıklarını kaydetti. Toplumu düşünerek hem muhalefetin hem de iktidarın ortak bir yerde buluşması gerektiğini ifade eden Sorakın, uzlaşı olmaması durumunda muhalefetin tepkisinin de sertleşeceğini, meclisin yasa yapamaz hale geleceğini söyledi.

VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN

“Azınlık hükümeti kurulduğunda koalisyon protokolünde Ekim ayında erken seçim vaadiyle kuruldu ve bu hükümet programı mecliste güven oylamasına sunuldu kabul edildi” diyen Sorakın, hükümete şu sözlerle seslendi, “Kurulduktan sonra verilmiş sözler hep unutulmuş ve seçimi Nisan 2022’de öngörüyorlar. Ya verdiğiniz sözleri tutacak ya da tutabileceğiniz sözleri vereceksiniz”

BU HÜKÜMET İŞ YAPMA KAPASİTESİNİ KAYBETTİ

Hükümetin bir azınlık hükümeti olduğunu ifade eden Sorakın, “muhalefet destek vermese meclisi toplayacak bir azınlık hükümeti yok” dedi. Sorakın, “Hükümeti oluşturan partiler Nisan 2022’de seçim istiyor ama meclis sadece hükümetteki partilerden oluşmuyor. Eğer muhalefet destek vermeze meclisi toplayamayacak bir azınlık hükümeti var.  Artık bu hükümet, iş yapma kapasitesini kaybetmiştir. Bugün içinde bulunduğumuz ortamda yasa geçirme gücü kalmamış, Kıbrıs Türk halkına verebileceği hiçbir şey yok. Bu nedenle en erken zamanda halk iradesinin yansıması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

UZLAŞMA OLMAMASI ARA SEÇİME GÖTÜREBİLİR

Sorakın sözlerine şöyle devam etti, “Hem muhalefet hem iktidar kanadı toplumsal sorumluluk bilinciyle ortak bir noktada birleşmek zorunda bu olmazsa ülke kaosa sürüklenecek. İktidar ben bilirim şeklinde bu işleri götürmeye çalışıyorsa muhalefetin de tepkisi sertleşecektir. Meclis yasa yapamaz hale gelecektir.  Uzlaşma olmaması bizi bir ara seçime götürebilir. Meclisin ara seçim ya da erken seçim tarihini belirlemesi lazım. Meclis bir tarih belirlemezse YSK seçim takvimini ortaya koyamaz.  Pazartesi’ye kadar eğer ortak bir karar üretilmezse, anayasaya aykırı hareket etmiş olur.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu