EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Sorun belli çözüm belli ama çözmek isteyen yok

Dava diye diye insanları açlığa iten, birçok sorunu bu ülkenin başına çorap gibi ören anlayışın hüküm sürdüğü ülkede umutsuzluk her geçen gün daha da derinleşerek büyüyor

Bugün Kuzey Kıbrıs’ın gözle görülür en büyük ve önemli konu, enflasyon karşısında insanların alım gücünü dengede tutmak olmalıdır. Dolayısıyla halkın  enflasyon altında ezilmesini önleyecek acil önlemler tasarlanmalıdır. Hepimizin de farkında olduğu üzere hatta her gün deneyimlediği üzere  gıda ve enerji alanlarının denetimsizliği nedeniyle sürekli artan fiyatların artışı altında ezilmektedir halk. Hükümet edenlerin ise önceliği partizanca ve liyakatten yoksun atamalarla kamu kaynaklarını har vurup harman savurma anlayışına devam etmesidir.

Bunları yaparken de ekonomik akıldan yoksun hamaset siyaseti ile günü kurtarabilecekleri yanılgısına düşmeleridir.

Başbakan Ünal Üstel’in dava dediği ve bu davaya inanmayanların gölge etmemesini istediği konu da aslında bundan ibaret.

Dava diye diye insanları açlığa iten, birçok sorunu bu ülkenin başına çorap gibi ören anlayışın hüküm sürdüğü ülkede umutsuzluk her geçen gün daha da derinleşerek büyüyor.

Dava dedikleri şeyin ne olduğunu, mevzunun aslında kamu kaynaklarını hesapsız kitapsız kullanmak suretiyle siyasi rant sağlayıp, akıl almaz karanlık ilişkiler içine girmek suretiyle kişisel kazanımlar elde ettiklerini bu ülkede yaşayan aklı başında sağduyu sahibi herkes görebilir.

Bu ülke kötü yönetiliyor.

Bu ülkenin kaynakları doğru yatırımlara kullanılmıyor. Bu ülkede insan odaklı hiçbir çalışma yapılmıyor.

Bu ülkede illegal bir alan yaratıldı.

Ve bu alanın üzerinde nizami olmayan ilişkiler canlı tutularak siyasi kimlik taşıyan birileri yasal olmayan ve fakat kılıfına uydurulan kazançlar elde ediyor.

Maliye Bakanımız Sayın Sunat Atun kara tablo çizenlere inanmayınız dedi. Lakin  insanlar o kara tabloyu her gün  birebir yaşıyor, görüyor zaten. Neyin ne olduğunu bilecek durumdadır insanlarımız. Sonuç olarak kimse dolduruşa gelmiyor her gün tecrübe ediyor o kara tabloyu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu