KıbrısManşet

SOS Kreş ve Anaokulu öğretmen kadrosu kapasite geliştirme amacıyla eğitimlere katıldı

SOS Kreş ve Anaokulu öğretmenleri yeni akademik yıl öncesinde kapasite geliştirmeye yönelik eğitimlerini tamamladı.

SOS Kreş ve Anaokulu öğretmen kadrosu kapasite geliştirme amacıyla eğitimlere katıldı

ÇOCUK MUTLU OLDUĞU ORTAMDA ÖĞRENİR

SOS Kreş ve Anaokulu öğretmenleri yeni akademik yıl öncesinde kapasite geliştirmeye yönelik eğitimlerini tamamladı.

SOS Kreş ve Anaokulu’nun tamamı okul öncesi öğretmenliği mezunu kadrosu, yeni akademik dönem başlarken kapasite geliştirme odaklı eğitimler aldı. Eğitimlerin ilk iki gününde Lefke Avrupa Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından eğitimler verildi. Yrd. Doç. Dr. Çağda Kıvanç Çağanağa tarafından “Sınıf Yönetimi”, Yrd. Doç. Dr. Sülen Şahin Kıralp tarafından “İhmal ve İstismar gibi olumsuz çocuk deneyimleri ile çalışma”, Doç. Dr. Azize Ummanel, “Çocuğu Tanıma ve Değerlendirme ile Öğrenme Merkezlerinde Oyun” ve Prof. Dr. Nergüz Bulut Serin tarafından verilen “Aile ile İş birliği” konulu eğitim oturumları tamamlandı. Eğitimlerin sonraki iki gününde ise Kıbrıs Paramedik Derneği’nden uzmanlar Adem İlkhan ve Yasemin Hoşoğlu tarafından ilk yardım eğitimi verildi.

ÇOCUK, MUTLU OLDUĞU ORTAMDA ÖĞRENİR

Yeni akademik yıl öncesinde SOS Kreş ve Anaokulu kadrosunun aldığı bu eğitimler sayesinde öğretmenler, mesleki alanda farklı bakış açıları ile beslenerek yaratıcılıklarını geliştirebiliyor ve konularla ilgili güncel bilgiler edinerek kapasitelerini arttırıyor. Tüm öğretmen kadrosunun katıldığı uygulamalı ilkyardım eğitimi ise SOS Kreş ve Anaokulu öğrencilerinin sağlıkları açısından büyük önem taşıyor.
“Bana Yapabilmem İçin Fırsat Ver” anlayışı ile çocukların katılımcı olduğu bir eğitim sistemini benimseyen SOS Kreş ve Anaokulu ekibi, çocuğun mutlu olduğu ortamda öğrenmeye açık olduğunu vurguluyor ve eğitim içeriklerini de bu amaç doğrultusunda belirliyor.

ÜLKEMİZİN İLK KURUMSALLAŞAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM MERKEZİ

1994 yılından itibaren ülkemizde ilk kurumsallaşan okul öncesi eğitim merkezi olan SOS Kreş ve Anaokulu, 18 aylıktan anasınıfa kadar olan çocuklara eğitim fırsatı sunuyor. Kuruluşundan bugüne kadar 987 çocuğa eğitim veren SOS Kreş ve Anaokulu yıl boyu eğitim hizmeti veriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu