KıbrısManşet

Sosyal medyada hükümet başta olmak üzere siyasilere öfke büyük…

Belirsizlik yumağının içinde debelenen Kuzey Kıbrıs’ta yarın ne olacağını kimse bilmiyor.

Ülke siyasetinde itibarın i’si kalmadı. Belirsizlik yumağının içinde debelenen Kuzey Kıbrıs’ta yarın ne olacağını kimse bilmiyor. Erken Genel seçimin üzerinden henüz 3 ay geçmişken, sürüklene sürüklene yeni bir erken seçime doğru gidiyoruz

“Bundan daha kötüsü olur mu?” derken, topluma her gün daha kötüsü yaşatılıyor…
Halk merak ediyor… Daha düne kadar birlikte el ele yürüyen ortaklara ‘bir yerlerden’ vahiy mi geldi de Sucuoğlu’na düşman oldular?

HEVESİ KURSAĞINDA KALDI… Kazandığı kurultaydan çekilmek zorunda kalan,  ikinci kez aday olduğu kurultayda ise Ersan Saner’in suçlamalarının gölgesinde de olsa partililerinin büyük bir desteği ile UBP Genel Başkanı olan Faiz Sucuoğlu’nun yüzü bir türlü gülmedi. 23 Ocak seçimlerinden zaferle çıkan Sucuoğlu’nun hem genel başkanlık hem de Başbakanlık hevesi kursağında kaldı.

‘ALKIŞI DUYDU, İHANETİ GÖRDÜ’… Geniş tabanlı bir icraat hükümeti kurma isteğiyle yola çıkan fakat günün sonunda yine DP ve YDP’nin eline düşen Sucuoğlu, 59 günlük hükümet sürecinin daha ilk günlerinde kabinesine dışardan müdahaleyi de, kabinesine müdahale edememeyi de, parti içi ihaneti de, istifayı da, birileri tarafından dışlanmayı da yaşadı ve en sonunda ortaklarının ihanetiyle dibe ulaştı.

SİYASİ LİNÇE UĞRADI… GIYNIK Gazetesi’nin dünkü ‘Maskaralık’ manşeti geniş yankı uyandırdı. Sucuoğlu hükümetinin kabinesine dışarıdan müdahaleyle dâhil olan Tahsin Ertuğruloğlu ve yine dışarıdan müdahaleyle kabineden ‘gitmeyen’ Sunat Atun başta olmak üzere, UBP’li bazı vekiller ile hükümet ortakları YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ve DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Faiz Sucuoğlu aleyhinde adeta siyasi linç kampanyası başlattı. UBP’nin Genel Başkanı olmak istediği günden itibaren “Ankara’nın istemediği adam” ilan edilen Faiz Sucuoğlu, el birliğiyle ipe götürenler tarafından yargısız infaz edilmek isteniyor.

PARTİSİ VE AİLESİ SAHİP ÇIKTI… Bir taraftan Sucuoğlu’nun siyasi hayatı bitirilmek istenirken, diğer taraftan ise UBP tabanı ve UBP’nin yetkili kurulları, üyelerin büyük bir desteğiyle seçilmiş olan genel başkanlarına sahip çıkmak için elinden geleni yapıyor. Aile desteğini her zaman yanında hisseden Sucuoğlu’na eşi ‘yanıldın sevgilim’ sözleriyle sahip çıktı. Öte yandan son 48 saatte yaşananların, Sunat Atun’un Ankara’da olduğu döneme denk gelmesi de manidar olarak yorumlandı. Ankara’nın çalışmak istemediği adam ilan edilen Sucuoğlu sanıldığı kadar kolay lokma olacak mı yoksa güçlenerek yoluna devam edecek mi bilinmez ama toplumun midesi artık bu yaşananları kaldırmıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu