GenelKıbrısManşetTürkiye

Sözün bittiği yerdeyiz

Tüm Kuzey Kıbrıs; günlerdir Adıyaman’daki İsias Hotel enkazından gelecek güzel bir habere odaklanırken, ardı ardına gelen acı haberler umutlarımızın yerini derin kedere bıraktı

Son dakika! Evlatlarımızdan Doruk Akın’ın cansız bedenine ulaşıldı

Pamir ve İbrahim öğretmenlerimizden ardı ardına gelen acı haberlerle yıkıldık

UMUTLAR TÜKENİYOR…

Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketi sonrasında, Adıyaman’daki İsias Otel enkazındaki arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ülkemizden bölgeye giden uzman ve gönüllü ekiplerden oluşan arama kurtarma ordusu, insanüstü bir çabayla göçük altında kalan Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrenciler, öğretmenleri ve velilerine ulaşmak için seferber olurken, dün akşam itibariyle gelen haberlerle tüm ülke yasa boğuldu. Dün geceki iki acı haberin ardından bu sabahın ilk ışıklarında ise bir çocuğumuzun cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı. Başbakanlık, GTMK kafilesinden İbrahim Yakula ve Pamir Konuklu isimli öğretmenlerin ardından bir çocuğumuzun cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

ACI HABERLER ARD ARDA GELDİ…

Enkazdan çıkarılan her cansız bedende yürekler ağza gelirken, günlerdir enkazdan çıkarılan cansız bedenlerin GTMK kafilesinden yurttaşlarımıza ait olmadığı bildiriliyordu. Başbakanlık tarafından ilk resmî açıklama dün akşam saat 21.30’da geldi. Erkek takımının antrenörü Pamir Konuklu isimli öğretmenimizin cansız bedenine ulaşıldığına yönelik açıklama, GTMK kafilesinden ilk kayıp olarak kayıtlara geçti. Saat 22.00 sıralarında ise İsias Otel’de sürdürülen arama ve kurtarma çalışmaları neticesinde GTMK kafilesinde bulunan İbrahim Yakula isimli öğretmenin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

SABAHIN İLK IŞIKLARINDA GELEN HABERLE ‘GÜN AYMADI’…

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ise yürekleri dağlayan bir açıklama geldi. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Adıyaman’daki İsias Otel’de sürdürülen arama ve kurtarma çalışmaları neticesinde ne acıdır ki KKTC kafilesinde bulunan ilk cansız çocuğumuzun bedenine ulaşmış durumdayız. Evladımıza Allah’tan rahmet tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz” denilirken, Adıyaman, İsias Otel’de kayıp sayımızın 3’e yükseldiği, ayrıca ekiplerimiz arama ve kurtarma çalışmalarına devam ettiği ifade edildi. Kısa süre içerisinde aile tarafından yapılan açıklamada cansız bedenin Doruk Akın’a ait olduğu bildirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu