KıbrısManşetSpor

Spor anlayışı derhal değişmelı̇dı̇r

Ekonomik olarak birçok zorluklarla karşılaşan federasyonlarımız yanında, kulüplerimizin durumu da hiç iç açıcı değildir. Genelde tüm kulüplerin ama özelde de futbol kulüplerinin ekonomik kriz içerisinde olmaları, sporumuzun genelinin önemli bir darboğazın içerisinde olduğunu gösteriyor

Ülke gerçekten yangın yeri. Ekonomik koşulların yarattığı zorluklar ülkemizdeki tüm sektörleri olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Gerek işsizlik, gerek pahalılık gerekse pandeminin yarattığı psikolojik baskı, hayatımızı olumsuz etkiliyor.

Sağlığımız tehdit altında ve ülkedeki tüm kurum, kuruluş ve özel sektörlerdeki kriz devam ediyor. Ancak bu krizi yönetebilecek, zorluklara çare bulacak bir hükümet göremiyorum. Maalesef krizi yönetemeyen ve her konuda sınıfta kalmış bir hükümetle karşı karşıyayız.

Bizim konumuz spor olduğu için, spor konusunda yaşanan olumsuzluklardan söz etmek istiyorum.

Öncelikle şunu belirtmek isterim; Tüm federasyonlarımızı,  kulüplerimizi ve sporcularımızı, bu kötü yönetime rağmen özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Ancak bu kadar özverili çalışmalarına rağmen hak ettikleri ilgiyi sporu yönetenler tarafından bulamadıklarını düşünüyorum.

Ülke sorunundaki bu olumsuzluk, federasyonların  faaliyetlerini de kötü etkiliyor.

Devletin federasyonlara  vermesi gereken bütçe zamanında verilmediği için, federasyonlarda faaliyetlerini ya ertelemek ya da iptal etmek zorunda kalmışlardır.

Özellikle uluslararası organizasyonlara para bulamadıkları için katılamayan federasyonlarımız vardır.

Ekonomik olarak birçok zorluklarla karşılaşan federasyonlarımız yanında, kulüplerimizin durumu da hiç iç açıcı değildir. Genelde tüm kulüplerin ama özelde de futbol kulüplerinin ekonomik kriz içerisinde olmaları, sporumuzun genelinin önemli bir darboğazın içerisinde olduğunu gösteriyor.

Gerçekten biz spor yazarları olarak gailemiz, sporumuz ve gençliğimizin geleceğidir. Bir sporcunun yetişebilmesi için uzun zamana ve özverili çalışmalara ihtiyaç vardır.  Bir sporcunun performans yarışmacısı olabilmesi için, iyi bir çalışma ortamına ihtiyaç vardır. Yani tesise, zamana, nakdi yardıma ve özverili bir emeğe ihtiyaç vardır.

Başarıyı yakalamakta bu unsurların önemli rolü vardır. Fakat bunların olmamasına rağmen yine de sporcularımız önemli başarılara imza atıyorlar. Ancak üzülerek takip ediyorum ki, sporumuzu yönetenlerin bu konuda en ufak bir gaileleri yoktur.  Bir sporcunun yetişmesi hiçte kolay değildir. Bir sporcu belli bir performansı yakalamak için çok çalışması, kendine çok iyi bakması ve en önemlisi disiplinli bir hayat sürmesi gerekir. Bunlardan bir tanesi eksik olursa o sporcunun başarı yakalaması çok zordur. Ancak bizim ülkemizde spor adına tüm olumsuzluklara rağmen, önlerine çıkan engelleri de aşarak, son yıllarda birçok başarılara imza atan sporcularımızın uluslararası etkinliklerin çeşitli branşlarında göğüsümüzü kabartmalarına şahit oluyoruz. Ülke gençleri olarak elde ettikleri bu başarılarla gurur duyuyoruz. Fakat ne yazık ki,  bizi yönetenler spora gerekli ilgi ve alakayı gösteremiyorlar. Spor yönetme erkini elinde tutanlar daha duyarlı olmalı ve gençlerimize daha çok sahip çıkmalıdırlar.

Tabi bu duyarsızlıktan sadece gençlerimiz etkilenmiyor. Birçok kulübümüz de nasibini alıyor. Ekonomik darboğaz içerisinde olan kulüplerimiz de büyük sıkıntı içerisindeler. Örneğin geçen hafta ülkemizin en köklü ve başarılı kulübü Yenicami’nin başkanı, maddi olanaksızlıklar nedeniyle istifa etti. Bu istifa futbolumuzun ne kadar zor durumda olduğunun bariz bir göstergesidir. Yenicami Ağdelen Spor Kulübü dışında daha birçok kulübümüzün sıkıntı içerisinde olduğunu biliyorum. Futbolcuların maaşlarını almadığını teknik adamların maaşlarını almadığını ve ne kadar zorluklar içerisinde olduğunu çok iyi biliyorum. Sezon içerisinde birçok kulübün ekonomik olarak büyük çıkmaza gireceğini tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yoktur. Bu yönetim anlayışı ile sporumuzu çıkmazdan kurtarmak mümkün değildir. Kısacası sporumuz genel anlamıyla SOS veriyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu