GenelKıbrısSpor

Spor Şurası Tüzüğünde önemli değişiklik

Beden Eğitimi ve Spor Yasası altında bulunan Spor Şurası Tüzüğü Bakanlar Kurulu tarafından değiştirildi ve bu değişiklik dünkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Beden Eğitimi ve Spor Yasası altında bulunan Spor Şurası Tüzüğü Bakanlar Kurulu tarafından değiştirildi ve bu değişiklik dünkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Yasaya göre, “En çok 3 yılda 1 olmak üzere bakanlığın uygun göreceği tarihlerde toplanır” diye tanımladığı Spor Şurası en son 2018 Aralık ayında toplanmıştı. Toplanması, oluşumu, genel yönetim kurulu seçimi, çalışmaları ve kararları ile sürekli tartışılan Spor Şurası’nın kurallarını belirleyen tüzükte önemli değişiklikler yapıldı.

Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe giren Spor Şurası Tüzüğü’nde en dikkat çeke şey ise Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nda seçilmiş olarak bulunan üyelerin görev süreleri ve görev tanımları oldu.

3 ÜYE TEKRAR SEÇİLEMEYECEKLER

Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nun son dönemlerde seçilmiş üyeleri olan spor eğitmenleri Cemal Konnolu, Turgut Karamanoğlu ve Umar Göker değişen Spor Şurası Tüzüğü’ne göre yapılacak olan ilk şura toplantısında yeniden aday olamayacaklar.

Şura Tüzüğü’nün 6’ıncı maddesinde şu ifadeler yer alıyor:

– Spor şurasınca Genel Yönetim Kuruluna seçilecek üç üyenin ve yedek üyelerin seçimi, Yasa uyarınca yapılan her spor şurasında yenilenir.

– Spor federasyonlarının Genel Kurul dışındaki diğer organlarında görev alanların, Genel Yönetim Kuruluna seçilmeleri veya atanmaları halinde ilgili spor federasyonundaki görevleri doğrudan sona erer. Seçilen kişi görev süresi içerisinde herhangi bir spor kuruluşu ve/veya kurullarında üye olamaz veya görev alamaz.

– Spor Dairesi Genel Yönetim Kuruluna seçilen kişiler üst üste en fazla iki dönem görev yaparlar. Her spor şurası toplantısı, bir dönem olarak kabul edilir.

SON 20 YILDA 5 KEZ TOPLANDI

Ülkemizde Spor Şurası son 20 yılda 5 kez toplanmış. 2018 Aralık, 2013 Mayıs, 2009 Kasım, 2005 Ekim, 2000 Mayıs aylarında toplanan Spor Şurası Beden Eğitimi ve Spor Yasası’na göre 2021 yılı bitmeden yeniden toplantıya çağrılmalı.

Yasadaki madde, “En çok 3 yılda 1 olmak üzere bakanlığın uygun göreceği tarihlerde toplanır” diye emrediyor ve Spor Şurası eğer 2021 yılı bitmeden yeniden toplanacak ise yenilenen Şura Tüzüğü’ne göre mevcut seçilmiş üyeler yeniden aday da olamayacak.

Resmi Gazetede yayımlanan Spor Şurası Tüzüğü’nün, “Üçüncü Kısım – Geçici ve Son Kurallar” bölümünde şöyle yazıyor:

“Bu Tüzüğün Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihte Genel Yönetim Kuruluna seçilmiş olup görev yapan üyelerin, bu Tüzüğün yürürlüğe girdiği tarihten önce görevde geçirmiş olduğu süreler, bu Tüzüğün 6’ncı maddesi kapsamında değerlendirilir.”

Kaynak: Kıbrıs Objektif

Diğer Haberler

Başa dön tuşu