Diğer SporlarGenelKıbrısManşetSpor

Spora doyacağız

Pandemi nedeniyle uzun süredir ülkemizde spor müsabakaları yapılamaması spor camiasını bezdirmişti. Ancak yasakların gevşetilmesiyle birlikte federaysonlar harekete geçti ve spor dolu özlenen günler geri geldi.

Ülke sporu adına bugün tam bir şölen gerçekleşecek.

BUGÜN SPOR ŞENLİĞİ YAŞANACAK

Ülke sporunda bugün 10 farklı branşta yapılacak müsabakalarla adeta spor şenliği yaşanacak. Bugün gerçekleşecek olan Atıcılık, Binicilik, Bisiklet, Cimnastik, Hentbol, Masa Tenisi, Motokors, Tenis, Tırmanma ve Triatlon yarışları ile uzun zamandan sonra spora doyacağız.

ATICILIKTA TRAP GİRNE KUPASI

Atıcılıkta dün başlayan Skeet Girne Kupası’nın 2.Etabı olan Trap Girne Kupası müsabakaları bugün de devam edecek. Müsabakalar Gönyeli Atatürk Atıcılık Kompleksi Özer Boyacı Poligonu’nda gerçekleşiyor.

BİNİCİLİKTE İLK MÜCADELE

Binicilikte 2021 yılı engel atlamada sezonun ilkk yarışı dün Royal Atlı Spor Kulübü’nde start aldı. Bugün devam edecek ve 80 cm, 100 cm barajlı ve 120 cm engellerin geçileceği ikinci gün mücadeleleri saat 13.00’te başlayacak.

BİSİKLETTE ZAMANA KARŞI YARIŞ

Bisiklette 2021 yılı Güner Burgul Yarış Sezonu’nun ikinci yarışı bugün yapılıyor. Bireysel Zamana Karşı Yarışı bugün saat 16.00’da Argonya Çemberinde start alacak.

CİMNASTİKÇİLER ÇAVUŞGİL ANISINA YARIŞIYOR

Cimnastikte, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cimnastik Federasyonu’nda önemli görevler yapmış olan eski Milli Takım antrenörü Türkay Çavuşgil anısına bugün artistik cimnastik kadın 2. etap minik – küçük müsabakası yapılacak.

HENTBOLDA İKİNCİ HAFTA

Hentbolda sezon geçtiğimiz hafta başlarken heyecan bu hafta da devma ediyor. Erkekler Süper Ligi ikinci hafta maçları dün yapılırken Kadınlar Süper Ligi’nde ise ikinci hafta müsabakaları bugün oynanacak. Maçlar Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alacak.

MASA TENİSİNDE SEZON BURGUL ANISINA BAŞLIYOR

Masa Tenisi’nde de hasret bugün bitiyor. Masa Tenisi Federasyonu ilk faaliyet olarak Gençler Ferdi Turnuvası gerçekleştiriyor. Sezonun ilk mücadelesi Gençlik Dairesi eski müdürlerinden, Milli Olimpiyat Komitesi kurucu üyelerinden, ülke sporuna çeşitli görevlerde uzun yıllar hizmet veren Güner Burgul anısına olacak. Müsabakalar federasyon salonunda yapılacak.

MOTOKROSÇULAR PİSTE ÇIKIYOR

Motosiklet Kurumu, pandemi nedeniyle geçtiğimiz motokros sezonunu iptal etmiş ve bu yıl da şampiyonanın yapılmayacağını açıklamıştı ancak bu yıl bağımsız iki özel şampiyona gerçekleşeceğini duyurmuştu. Buna göre MX1A, MX1B, MX2A ve MX2B olmak üzere 4 sınıftan oluşacak 2021 yılının ilk motokros yarışı bugün saat 17.00’de Dilekkaya’da bulunan Motokros parkurunda başlayacak.

KORTTA İKİNCİ RANDEVU

2021 Nicosia Motors Tenis Ligi’nin ikinci hafta müsabakaları bugün yapılıyor. A Grubu’nda Girne Belediyesi Tenis Kulübü ile Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü GBTK kortlarında, B Grubu’nda ise Pakan Spor Kulübü Derneği ile Lefkoşa Şehir Kulübü Federasyon kortlarında karşılaşacak. Maçlar saat 09:00 da başlayacak.

SEZONUN İLK TIRMANIŞI MERSİNLİK’TE

2021 Basel Holding Kuzey Kıbrıs Tırmanma Şampiyonası birinci yarışı bugün saat 14.00’da Mersinlik – Kantara etabında yapılacak. 1. Tırmanma Yarışı Mersinlik – Kantara güzergahında hazırlanacak olan 3,5 km uzunluğundaki özel etapta gerçekleştirilecek. Yarışta 11 ekip mücadele edecek.

TRİATLON DA SEZON AÇILIYOR

Triatlonda sezon bugün yapılacak ilk yarışla açılıyor. Sezonun ilk müsabakası İskele Gençlik Triatlonu olarak gerçekleşiyor. Olimpik (1.5 km yüzme, 40 km bisiklet, 10 km koşu) ve Sprint (750 m yüzme, 20 km bisiklet, 5 km koşu) mesafelerde gerçekleşecek yarış saat 07.00’den itibaren başlayacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu