KıbrısManşet

“Sektörler artık son nefeslerini alıp veriyor”

CTP Genel Başkanı Erhürman, yapılan eylemleri ve ülkenin durumunu değerlendirdi

GIYNIK ÖZEL

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ADA TV’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Toplu taşıma sektörünün bugün Başbakanlıkta yaptığı eylemi değerlendiren Erhürman, insanların artık isyan noktasına deldiğini belirterek, sektörün son nefesini alıp verdiğini belirtti.

Erhürman konu ile ilgili şöyle konuştu:

“Biz demiştik demek hoşuma gitmiyor ama biz demiştik. Pandemi ülkemize geleli bir yıl oldu. Biz bir yıldır söylüyoruz. Yaşanan infialler biranda ortaya çıkmadı hepsi bir birikim. Bugün yapılan eylem mesela. Toplu taşımacıların endişesini uzun süredir dile getiriyoruz. Sonunda insanlar isyan noktasına geldi. Bu insanlara 1500 TL diye telaffuz ettiğimiz o rakam en son Ekim ayında ödendi. Öte yandan sanki çalışıyorlarmış gibi devletin alacakları istendi bu insanlardan. Toplu taşımacılar seyfü sefer  izinlerini T izinlerini hep ödemek zorunda kaldı. 1500 TL dışında bir destek de verilmiyor. Bugün yaptıkları eylem bugünü kurtarmak için değil. Tabiri caizse bu sektör çalışanları artık son nefeslerini alıp veriyorlar.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu