GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Suç cenneti olma yolundayız

Konunun en endişe verici tarafı ise bu suçları işleyenlerin ve veyahut suçlara bulaşanların büyük çoğunluğu ülkemizde bir vesile ile bulunan üçüncü dünya ülkeleri vatandaşları

Gözle görülür şekilde hissedilen oranda  ülkemiz de suçlar ciddi bir artış gösteriyor. Konunun en endişe verici tarafı ise bu suçları işleyenlerin ve veyahut suçlara bulaşanların büyük çoğunluğu ülkemizde bir vesile ile bulunan üçüncü dünya ülkeleri vatandaşları…

Böylesi küçük ölçekli bir coğrafyada bu kadar yüksek oranda suç işlenmesi takdir edersiniz ki anomali bir durumdur. Dolayısıyla şu veyahut bu şekilde ülkemiz de buna zemin yaratarak birçok suçun   işlenmesine bilerek veya bilmeyerek vesile olmak ve  her ülkede böyle şeyler  yaşanır yaklaşımı içinde olmak içinde bulunduğumuz bu büyük sorunun katlanarak devam etmesine fayda sağlar.  Konunun aslına gelince çok üzgünüm fakat doğup  büyüdüğümüz ülkemiz de, kent ve köyümüzde, mahallemizde,kısacası evimiz de bile rahat değiliz. Yollarımız, sokaklarımız artık bizim değil.

Ne olduğu belli olmayan hiç tanımadığımız suça meyilli insanlarla doldu her yanımız.

Konunun endişe verici yanı ise ülkeyi yönetenlerin bütün bu olup bitenlere karşı umursamaz yaklaşımlarıdır.  konun diğer bir boyutuna gelecek olursak. Ülkemize bir vesile ile gelen bu insanların Adada bulunma maksatları çok titiz bir çalışma ile ele alınarak kontrol mekanizması işlevsel olarak sağlanmalıdır. Nitekim bu insanların bir kısmı arsızların elinde  sömürülüyor. Bir kısmı çalıp çırpıyor. Bir kısmı başka insanlara zarar veriyor.

Bütün bunlar gün gibi ortada dururken, yaratılan bu bozuk  düzenden nemalananlar da kendi dünyalarında fütursuzca  yaşamaya devam ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu