GenelKıbrısManşet

Suçu kokluyorlar

DEVRİM DEMİR

Polis teşkilatının medarı iftiharı detektör köpekler adeta suçu kokluyor. Her şüpheli olayın çözülmesinde başrolde görev alıyor

UYUŞTURCUYLA MÜCADELEDE ROLLERİ ÇOK BÜYÜK

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü bünyesinde 2002 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren köpek eğitim merkezi, teşkilat için büyük önem taşıyor. Köpek Eğitim Merkezi, kapılarını GIYNIK Gazetesi’ne açarken, GIYNIK ekibi, detektör köpeklerle birlikte Ercan Havaalanı’nda arama görevine katılarak, eğitimli köpekleri görev başında izledi.

KUTLUHAN: ROKSY YÜZLERCE GENCİ KURTARDI

Köpek Eğitim Merkezi’nde görevli eğitmen Polis çavuşu Yılmaz Kutluhan, PGM’nin ilk Narkotik Detektör Köpeği Roksy’nin 15 Kasım 2002-30 Mart 2008 yılları arasında görev yaptığını ve 2006 yılında Türkiye’de düzenlenen Narkotik Detektör Köpeği ve Eğitmeni Kursunu birincilikle tamamladığını anımsattı. Kutluhan, Roksy’nin görev yaptığı yıllarda yüklü miktarda uyuşturucunun ele geçirilmesinde ve 150 meselenin ortaya çıkarılmasında büyük rol oynadığını kaydetti.

ONLAR TEŞKİLATIN BEL KEMİĞİ

Polis çavuşu Yılmaz Kutluhan, köpeklerin eğitime alınabilmesi için çeşitli testleri geçmesi gerektiğini söyledi. Köpekler özelliklerine göre narkotik başta olmak üzere, patlayıcı, çay-tütün, canlı insan arama, asayiş-devriye, silah-mühimmat-patlayıcı bulma gibi branşlarda eğitiliyor. Özel operasyon köpeklerinin eğitimleri de burada veriliyor. Uzun ve emek isteyen bir eğitim sürecinden geçen detektör köpekler, havaalanı, deniz limanı, kara kapıları, bina, ev aramalarında gerçekleştirilen operasyonlarda önemli bir görev üstleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu