KıbrısManşet

Sucuoğlu: İlk kurultay geçmişte kaldı, geçmişi deşmenin kimseye faydası yok

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu, GIYNIK Gazetesi'ne konuştu

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Başbakan Ersan Saner’in UBP Olağan kurultayının Ekim ayında olmasına dair açıklamalarını ve kurultay tarihinin Haziran’da olmasını isteyen adaylara yönelik: “İlk kurultayda neden çekildiler” söylemlerini GIYNIK Gazetesi’ne değerlendirdi.

“GEÇMİŞİ DEŞMENİN ANLAMI YOK”

İlk kurultayda adaylıktan çekilme konusu için; “dikiz aynasından bakıp geçmişi deşmenin bir anlamı yok, geleceğe bakmak lazım” diyen Faiz Sucuoğlu, konuyu tekrar deşmenin kimseye faydası olmadığını dile getirdi. Kurultay konusunun kimseyi ilgilendirmediğini belirten Sucuoğlu; “Sayın Ersan Saner, Genel Sekreter olarak bu görevi üstlendi ve bu partiyi bir kurultaya götürme yükümlülüğü var. Bu gemiyi sakin bir limana götürecek sayın Saner, o liman da kurultaydır” dedi.

“EKİM SÖYLEMİ KARAR DEĞİL, DÜŞÜNCEDİR”

Kurultay tarihine dair açıklamalarda da bulunan Sucuoğlu, kurultay tarihinin yalnızca Parti Meclis’i tarafından belirleneceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Kararı Parti Meclis’i alacak. Ekim diye açıklandı ama daha önce PM’de Başbakan Ersan Saner’in “Haziran’da bu işi yapacağız” açıklaması vardı. Zabıtlardan da kayıtları bulundu bu açıklamanın. Şimdi Ekim denildi. Ama bu bir karar değildir, düşüncedir. Karar PM’den çıkacak, en yetkili organ PM’dir.Şuan için ilk yapılacak olan ilk iş Genel Sekreterlik seçimidir. Daha sonra da Genel Başkan seçeceğiz.”

“ÜLKEDE ERKEN SEÇİME GİDİLECEK BİR ORTAM YOK”

Kurultay istemenin erken genel seçimi istiyor anlamına gelmediğini de aktaran Sucuoğlu, “ikisi bambaşka şeylerdir” diyerek, “Ülkede erken seçime gidilecek bir ortam yok, erken seçimi biz de istemiyoruz” şeklinde konuştu. UBP’li Vekil, adayların konsantre olabilmeleri ve kurultay tarihine yönelik soru işaretlerinin giderilmesi için, Parti Meclisi’nin bir an önce olağan kurultay tarihini belirmesi gerekliliğinin altını çizdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu