KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Sucuoğlu: Müdahale talebi bizim ayıbımızdır

Kurultay krizi için Hasan Taçoy'u da suçlayan ve sorumlu tutan Sucuoğlu, "Eğer ilk turun sonunda ikinci gelen Hasan Taçoy o gün bu yarıştan çekilseydi hiçbir sorun yaşamayacaktık" dedi

GIYNIK ÖZEL

“Bu kadar süredir suskun kalmamın tek sebebi hükümet kurma çalışmalarına sekte uğratmamaktı. Hükümet kurma çalışmaları tamamlanınca konuşmaya karar verdim” diyen UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Levent Kutay’ın BRT’de hazırlayıp sunduğu 50+1 programında kurultaydan çekilme nedenlerine ilişkin şoke eden açıklamalarda bulundu.

Kurultay krizi için Hasan Taçoy’u da suçlayan ve sorumlu tutan Sucuoğlu, “Eğer ilk turun sonunda ikinci gelen Hasan Taçoy o gün bu yarıştan çekilseydi hiçbir sorun yaşamayacaktık” dedi.

“Dünkü nisap sıkıntısı, bazı arkadaşlara verilen sözlerin yerine getirilmemesinden kaynaklıdır” diyen Sucuoğlu, Bu iç sorunlar kısa süre içerisinde çözülmelidir. Parti içi bir muhalefet olduğu kesindir” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu,

“KURULTAYA YÖNELİK BİR KABİNE”

“Kabinede yer almayı beklemiyordum ama tabanın yüzde 70’ini temsil eden iki isim şu an kabine dışında.  Bizi kurultayda rakip gördüğü için sayın Saner bize kabinede yer vermedi. Bu kabine tamamen kurultaya yönelik kuruldu.”

“TAÇOY ÇEKİLSEYDİ BÖYLE OLMAZDI”

“Eğer ilk turun sonunda ikinci gelen Hasan Taçoy o gün bu yarıştan çekilseydi hiçbir sorun yaşamayacaktık. Kurultayda aday olan ve ikinci tura kalmayarak beni destekleyecek olan 3 adaya da beni desteklememeleri yönünde telkin yapıldı.”

“MÜDAHALE TALEBİ BİZİM AYIBIMIZDIR”

“Müdahale için buraya insan davet ediliyor. Davet bizden çıkıyor. Yardım almak, destek almak çok ayrı ama birileri sıkıştığı anda belli adresleri müdahaleye çağırıyor. Bundan sonraki süreçte dik durmayı öğrenmemiz lazım. İç konularda kendi sorunlarımızı çözebilmeliyiz. Her başımız sıkıştığında müdahale talep etme bizim ayıbımızdır. Bütün suç buradadır. 15 Kasım’da ülkemize gelen Ak Partili bir milletvekili bana müdahale talebinin buradan geldiğini söyledi.”

“ATANMIŞ DEĞİL SEÇİLMİŞ BAŞKAN”

” ‘Kurultaya tek adayla gideceğiz’ diyemezsiniz. Bu söylemler demokrasiye aykırıdır. İsteyen, dileyen herkes kurultayda aday olabilir. Ersan Saner Başbakan olduktan sonra kurultayda aday olmak doğru olmaz fakat tam da olağan kurultayın gerçekleşeceği Ekim ayında erken seçim tarihi belirlemek doğru bir hareket değildir. Bu nedenle grup içerisinde yaptığımız konuşmada olağan kurultayın Mayıs 2021’de yapılması yönünde karar verdik. Atanmış değil seçilmiş bir başkanla erken seçime gideriz. Üye kontenjanla havadan gelen değil, kendi seçtiği adayın arkasından yürür.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu