KıbrısManşetSiyaset

Sucuoğlu Taçoy’a sert çıkıştı: 2013’te UBP’yi darmadağın eden bunlar değil mi?

UBP içindeki güruhun parti içindeki tüm komplo teorilerinin altından çıktığını söyleyen Sucuoğlu, “Bir önceki kurultayın iptal olmasının da arkasında yine aynı güruh vardı. 3-4 kişilik bu güruh UBP içerisindeki huzursuzluğu yaratan kişilerdir. Son 3-4 parti başkanı bu güruhun yarattıklarından dolayı gitti. Hep aynı oyunlar” dedi

GIYNIK CANLI TAKİP

Mustafa Alkan’ın sunduğu Er Meydanı programına konuk olan UBP Genel Başkan adayı Dr. Faiz Sucuoğlu sert açıklamalarda bulundu. Günlerdir kendisine yönelik ağır suçlamaların karşısında sükûnetini koruyan ve beraberlik çağrısı yapan Sucuoğlu, dün Taçoy ve Saner’in yaptığı açıklamalar ve ağır suçlamalar karşısında daha fazla sessiz kalamadı. Sucuoğlu canlı yayında açtı ağzını yumdu gözünü. Birilerinin bugünkü mahkemeyi dört gözle beklediğini ve mahkemede ‘Faiz Sucuoğlu’yla ilgili kritik bir konu gündeme gelir’ diye umduğunu fakat umduklarını bulamadıklarını söyleyen Sucuoğlu, bugünkü mahkemede adının dahi anılmadığını vurguladı.

“Tekrar tekrar söylüyorum, Benim bu işlerin içinde olduğumu ispatlasınlar ben değil siyaseti bırakmak bu ülkeyi terk edeceğim” diyen Faiz Sucuoğlu, bu videoyu kimin yaydığı, herkesin telefonlarına kimin gönderdiği tespit edilsin bu iş çözülür ama bu kişiyi bulamadıkları için konunun etrafında dolaşıyorlar” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN AYNI GÜRUH”

UBP içindeki güruhun parti içindeki tüm komplo teorilerinin altından çıktığını söyleyen Sucuoğlu, “Bir önceki kurultayın iptal olmasının da arkasında yine aynı güruh vardı. Bu güruhun müdahaleleriyle geçtiğimiz yıl kurultay darmadağın oldu. 3-4 kişilik bu güruh UBP içerisindeki huzursuzluğu yaratan kişilerdir. Son 3-4 parti başkanı bu güruhun yarattıklarından dolayı gitti. Hep aynı oyunlar” dedi.

“HASAN TAÇOY KENDİ PARTİSİNİ HÜKÜMETTEN DÜŞÜRDÜ”

Bu güruhun başrollerinde her zaman Hasan Taçoy’un olduğunu söyleyen Faiz Sucuoğlu, “2013’te UBP’yi darmadağın eden bunlar değil mi, bunlar değil mi UBP’yi bölen. 2013’de kendi partisini hükümetten düşüren Hasan Taçoy değil miydi? Sadece ülke tarihinde değil, dünya tarihinde de böyle bir şey görülmemiştir, kendi partisini hükümetten düşürsün birileri. Dolayısıyla herkes haddini bilecek. Oyun içinde oyun, yalan içinde yalan, bu artık bir yaşam tarzı oldu” diyerek hem partiye hem de ülkeye yazık ettiklerini ifade etti.

“HER TAŞIN ALTINDAN ÇIKIYORLAR”

“Gelin dürüstçe, hakkaniyetle ve adil şekilde yarışalım ama her dönem bunu yapıyorlar” diyen Sucuoğlu, “Her taşın altından çıkıyorlar ve şimdi yargı mısınız ki beni işaret ediyorsunuz” diyerek, “Bekleyin göreceksiniz ki bu işlerin altından kimlerin adı çıkacak çünkü benim böyle işlerin içine girmem mümkün değil, benim karakter yapım buna uymaz. Onlar sokakta dolaşırken ben tıp fakültesinde hayat kurtarıyordum” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKANSAN ÖZEL HAYATINA DİKKAT EDECEKSİN”

“Bu herkes için bir derstir. Eğer Başbakan olacaksanız, eğer bakan olacaksanız özel hayatınıza ekstra özen göstereceksiniz diyen Sucuoğlu, “Sen bu oyuna geldiysen ve eğer siz, bir oyunun başrolündeyseniz başkalarına çamur atmayınız. Önce kenara oturup bir aynaya bakacaksınız. Öyle bir hale getirdiler ki olayı, Ersan bey öyle açıklamalar yaptı ki ben zannettim o videodaki kendisi değil de benim. Acaba dedim bu işi ben mi yaptım. Böyle bir rezalet, böyle bir terbiyesizlik, böyle bir aymazlık olamaz. Yargı da oldu, hâkim de oldu kendisi kararı verdi ve beni suçlu buldu. Bu işin göbeğinde olan sizsiniz bu ne aymazlıktır, başkasını işaret etmekle bu işi kapatamazsınız, başka hedef göstermekle bu işi unutturamazsınız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu